"Na akkor szerintem felsorolok most én párat, ezeket cáfoljátok meg ha tudjátok:"
Ez nem arról szól, hogy mindent cáfolni akarunk ha így gondolod akkor nagy tévedsz.
"-Bluetoothon nem lehetséges a szabad fájlátvitel (ezt nekem panaszként mondták, nem tudom pontosan, hogy fájltípus szűrés van vagy abszolút elérhetetlen a dolog, a lényeg nem tudtak egy valamilyen fajta fájlt szabadon fogadni egy iPhone 3GS-en)"
Tudtommal ez tényleg így van. Mármint, hogy a fájlküldés bluetoothon korlátozott Jailbreak nélkül. Pontosabban sajnos én sem tudom mert még soha nem használtam bluetoothot fájlküldésre.
"-Az USB fájltátvitel a készülékkel rögzített anyagokra (képek, videók, hangfelvételek, ezek könyvtáraira vagy fájltípusaira) korlátozott."
Ezt nem teljesen értem ez alatt mit értesz? Mármint USB átvitel abban az esetben ha a fogadó gépen nincs itunes vagy itunes alternatíva? Abban az esetben azt hiszem ez is igaz, természetesen ez is csak jailbreak nélkül.
"-Nem lehetséges alkalmazást telepíteni az Apple Store/iTunes alkalmazást megkerülve direkt módon (jailbreak-el talán, de azt most ne keverjük ide, az Android ezt root nélkül tudja)."
Valóban nem lehet. Viszont ugye máshonnan nem is tudsz alkalmazást beszerezni, tehát ha lehetne máshonnan telepíteni akkor sem tudnál mert nem lenne mit :) [Viszont ugye a tisztánlátáshoz - PC nem kell az alkalmazások telepítéséhez, mert közvetlen a telefonon is meg tudod ezt oldani]
"-Az asztalkezelő és alkalmazásindító alkalmazás nem cserélhető le, azaz nem lehet más alkalmazást a home gombhoz rendelni"
Ööö ezt nem teljesen értettem.
"-Nincs widget támogatás"
Ez így nem teljesen igaz, mert még tört készülék nélkül is van lehetőség olyan dolgokat elérni mint a widgetek csak itt nem widgeteknek hívják. Jailbreakkel meg ugye szintén teljesen okafogyott a kérdés.
"-Az akkumulátor szétszerelés nélkül nem távolítható el (nem végezhető azonnali fizikai kényszerleállítás)"
Igen az akkumulátor eltávolításához csavarhúzó kell. (A másik felét nem értem mi az a fizikai kényszerleállítás?)
"-A folyadékbehatás érzékelő a készülék külső részén helyezkedik el, számos esetről tudni, amikor egy zsebbeizzadás garanciavesztéssel járt emiatt"
Én is hallottam már ilyenről!
"-Az iOS új verzióira a régebbi verziókra fordított alkalmazások (minimum) újrafordítása szükséges"
Ez egy az egyben nem igaz. A régebbi alkalmazások az esetek 99%-ban továbbra is tökéletesen működnek. Abban az esetben van csak probléma ha a régi program által használt utasításokat teljesen átírták, de személy szerint nekem még soha nem volt olyan gondom, hogy új iOS esetén bármelyik szoftverem nem működött volna.
"-Az alternatíva nélküli iTunes program pocsékul fut Windows rendszeren (nem egyszer láttam már, hogy idle állapotban a háttérszolgáltatás modern többmagos gépeket verejtékeztet megállás nélkül, a komplett uninstall volt az egyedüli megoldás)"
No ezzel megint nem értek egyet; egyrészt van alternatíva, több is, tehát szabadon választhatsz. Másrészről nekem még az iTunes-al sem volt soha gondom, még édesapám Celeron-os ezeréves notiján is tökéletesen fut, még ismerősök között sem találkoztam problémás esettel - ami nem azt jelenti, hogy nincs de ugye bármelyik szoftvernél van olyan hardver/driver kombináció ami alatt nem megy optimálisan. Valószínűleg nem is létezik olyan szoftver a világon ami ilyen szempontból tökéletes. (nem is lehet az). Javaslom neki mondjuk valamelyik iTunes alternatívát.