• kvp
    #78
    "Én csak azt mondom, hogy amikor itt dobálóztok az "átlagember" szöveggel, akkor nem teljesen érthető hogy pontosan mire gondoltok."

    Altalaban az emberiseg azon nagy szazaleka, aki nem kepes egy normal pc-t hasznalni es eddig nem volt szamitogepe, mert nem ert hozza. A telefonoknak es a tablaknak koszonhetoen most mar nekik is lehet. Ez nem a formai kialakitas es a vezerles miatt van, hanem az egyszerubb kezelhetoseg miatt. Ket kerdes: Hany pc-t hasznalnak most a vilagban? Es hany mobiltelefont? Egy ido utan a legtobb mobiltelefon tulajnak smartphone-ja lesz, mert mast mar nem fognak gyartani. Ha nekik nagyobb kijelzo kell, akkor joreszt nem pc-t fognak venni, mert ahhoz tovabbra sem ertenek. (kiveve ha a microsoft addig a padlo ala butitja a felhasznaloi interface-t) Egy atlag amerikainak nincs pc-je, de van telefonja. Nekik az internet tobbnyire a facebook-ot jelenti, amire nem csak folosleges, de tul bonyolult is egy pc.

    A magyar peldak azert nem jok, mert egyreszt tobbnyire ertelmisegi csaladokrol van bennuk szo, masreszt jellemzoen meg nem ert el hozzank a technika. Harmadreszt azok az emberek akinek a csaladjukban tomegesen el lehetne adni a tablakat, nemhogy az sg-n nincsennek fent, de a neten sem. (nezik a kereskedelmi tv-ket es sms-ben szavaznak) Ok szamitanak atlagosnak es ok vannak tobben.

    Egyebkent nekem peldaul egy tablet-te alakithato x86-os laptop az idealis, de csak azert mert nem munkahoz kapcsolodo tevekenyseghez is kell par desktop program, es lehetoleg mobil formaban, mert a laptop hasznalata kenyelmetlen. De nem minden ember hasznal otthon is cad programokat a hobbijahoz es szokott szabadidejeben muszaki rajzzal a kezben szerelni. Akinek csak a facebook, sg.hu, stb. kell a fotelban ulve, annak boven eleg ugyanebbol egy sima 'butabb' tablet (androiddal, ios-el, stb).