• narumon
    #106
    "Mi van ? :D
    A csecsemok elkezdtek PC-t hasznalni ? :D"

    What?

    "Ezeket azert nem kellene. Raadasul az sem erv, hogy 1 milliard gyermek az 1 milliard uj PC-t jelent."

    Mivan? Ugye most csak viccelsz amikor azt írod, hogy 1 milliárd új ember az 1 milliárd gyermek.... mert előtte a 6 millliárd az 6 milliárd 30 éves volt vagy mifene? Ugye most ezeket te sem gondolod komolyan.
    Nem nem 1 milliárd új PC-t jelent viszont bővülő piacon folyamatosan esni nem jó móka.

    "Foleg 10 evvel peldalozni a lakossag temajaban,, mikozben csak ebben az evben volt csokkenes, az elozo evekben nem."

    What? Most nincs kedvem rákeresni de tudtommal 2009 óta folyamatosan csökken.

    "egyeb helyeken, tuti nem fog mindenki PC-t venni.Azt se tudjuk mennyi a forgalom a "legozott" gepeknel."

    Mivel az AMD és az intel is kevesebb CPU-t adott el (hírek itt voltak SG-n is) így gondolom ott sem rózsás a helyzet nem véletlenül igyekszik mindkettő a mobil irányba (AMD új tabletes fejlesztései, intel új Atom fejlesztései amik ebbe az irányba mennek)

    "az asztali PC-k piacan ami indokolna az eves, vagy ket eves cseret ezert egy ido utan csak a tenylegesen elavult gepeket cserelik. Gondolom nem kis resze volt ez a 352 millios tetelnek."

    Ebben egyet is értettem, de nem mindegy hogy mi miatt lesz egy cég nehéz helyzetben. Ha jövőre még kevesebben cserélnek - mondjuk csak 320 millióan az neked nem tűnik sokra de az egy ilyen piacon iszonyatos mennyiségű csökkenés.

    "Ugyanigy stagnalni fog a tablet piac is egy ido utan, mint minden mas."

    Ezt sem vitatta senki sem, de most a Pc-ről beszélünk. És huszonhatodjára is leírom a stagnálás nem gond. A folyamatos csökkenés igen. Ha jövőre is eladnak 350 millió PC-t meg azután is akkor nincs gond, mert az stagnálás (még ha nem is jó egy folyamatosan növő népesség mellett), de ha ez a szám minden évben csökken az már nagyon nagy gáz. Ennek melyik részét nem lehet érteni. Van valami üzleted? Tisztában vagy alapvető piaci folyamatokkal? Mert akkor ezeket könnyen be lehet látni.