banner
  • DantesHUN
    Tessék-lássék módon a cikk egy részét lefordítottam, németről, még mielőtt bárki kritizálná: nem profi, és nem is szó szerinti fordítás , csak úgy nagyjából a lényeg. Van benne jó sok hiba is, egyrészt nem vagyok elég penge németből, biztos van amit tuti elcsesztem, másrészt a technológiai dolgokat, a hardweres problémákat sokszor magyarul se értem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A bemutató alatt, a világ minden táján lelkesedtek a CD Project új zászlóshajójáért Witcher 3-ért a néhány felmerülő technikai hiányosság ellenére is. Az eddigi cikkekben megjelent erős pozitív vélemények mellet, további közös vonás, hogy a PS4-es verzióról szóltak. A PCGames-nek időközben lehetősége nyílt a PC-s verzióval játszani. Ebben a cikkben az első benyomásainkat szeretnénk ismertetni

A elkövetkező héten megjelenő PCG –ben széleskörű bemutató lesz, még több háttér információval ,és gyakorlati dolgokkal.

A Witcher 3 PC-n kivallóan néz ki. A látvány, a Downgrade ellenére is, erősen impozáns., a látótávolság nagy, a világ élő és aprólékos, részletes, dinamikus időjárással, a megvilágítás csodálatos, és a hiperrealisztikus napszakváltással csodálatos az összkép.
    Szerencsére jól teljesít Radeon és Geforce VGA-kon is. Ugyancsak jó hír, az ultra beálklításokhoz, és full HD felbontáshoz már elég egy középkategóriás VGA, mint a R280x vagy a GT 770, annak ellenére, hogy nagyon szép a grafika, elég hozzá egy 2 gigás VGA. Mi már sejtettük: mielőtt játszani kezdtünk vele, a CD Prjoekt sokat dolgozott az optimalizáción

A CD projekt saját engine-ének előnye, hogy teljesítményt és memóriát takarít meg.

A táj részletesen modellezet, és további poliygonokat is használnak ahol kell. Annak ellenére hogy az optimalizáció kiterjed az erőforrások jó felhasználására a Witcher 3 nem néz ki unalmasan. A változatos és dinamikus fantasy ország,nagyon részletes. A látványvilág mindig tud újat mutatni, mint mondjuk szépen meganimált vadállatokat az útmelletti bozótosban, vagy madárrajokat az égen. Akinek mégis nagyobb részletesség kell, vessen egy pillantást a konfigárációs beállításokra. Ott sok további lehetőséget kap, például nagyobb látótávolság, jobb árnyék vagy Textura minőség, Amint meglesz a kész verzió , tervezünk tesztet a jobb grafikáról a high-end VGA-al. A többmagos pocikat kivállóan támogatja. A mi gépünkön- egy 4790k –ösön, a szálakon egyenlően használja a szálakat, még a logikai magot is hasznosítja. Az erőforrások példaérékű használata lehetővé teszi hogy (nem tudom mi az a hyperthreading) deaktiválja, és 2 Ghz-n elérje a ultra részletességet. 100%-osan kihasználja a számítógépet, és egy viszonylag új 4 magos procival 2 gigás VGA-val nem csak legszebben fog kinézni a Witcher 3, hanem legjobban is fog futni, le kalappal a CD project előtt.

A PC-s verzió egyértelműen a legszebb, nagyon jó a teljesítménye, jól optimalizált. Természetesen lez mind három Witcher válozatról teszt, részletesen bemutatva a technikai dolgokat, és részletesen elemezve a teljesítményt A galériában találhatsz ulra részletességű képeket , ezenkívül a további benyomások megtekinthetők videón ahol Ralf és Phil véleményezi a youtube-on, ultra hd minőségben.