banner
  • caps lock
    #16392
    Nézd, értem én az iróniát, de már az alapanyag sem semleges ezektől. Mind a könyvekben, mind a játékokban feltűnnek kisebbségi elemek, de se ebben az animációs filmben, se a sorozatban nem kapnak nagyobb szerepet. Ott vannak a periférián, csak épp hogy tudjunk róluk, de nem befolyásolják magát a történetet. Szóval ez ne tántorítson vissza hogy megnézd.
    Ami viszont engem is aggaszt kicsit, hogy Ciri leszbikussága a sorozatban biztos túl lesz tolva. A könyvekben inkább megrontásról beszélhetünk, rossz társaságba kerül és szó szerint rámásznak. Plusz kamaszodik, magára van hagyva, lázad minden ellen. A könyvekben jól meg van magyarázva a pszichológiája. De egy modern közönségnek szánt filmben ezt így nem lehet tálalni, mert a kisebbségek tiltakoznának.
    Ciri szexualitását be kell valahova sorolni, azt nem lehet mondani hogy majd kinövi ezt a korszakát, mert úgy hangzana mint valami átmeneti beteg állapot. Pedig éppen hogy az. Nagyon sok szenvedésen megy keresztül, az a kapcsolata azzal a lánnyal csupán menekvés. Összekeveri a szerelmet a kötődéssel. Később férjhez megy, gyerekei lesznek, a múltat maga mögött hagyja. Mondhatjuk úgy is hogy meggyógyul. Sapkowski végül boldog lezárást ad a történetnek. Szerintem a filmben ezt elfelejthetjük.
    Utoljára szerkesztette: caps lock, 2021.08.24. 10:11:26