-
Nézd még elmélkedünk ezeken közben a gépem egy filmhez rendereli a frameket, jó nem én vagyok a legjobb CGI-s a földkerekségen, nem is fogod ezt a filmet látni a mozikban eleve csak pénz kéréshez kell a producernek stb, de azért igyekszek fejlődni és merem azt gondolni hogy ragadt rám annyi szemlélet hogy tudjak valami értelmeset írni neked.
A CGI-ről mindenki azt tartja hogy olcsó és 2 klikk, egyik sem igaz, ha elkezded gyártani rájössz hogy nem 2 klikk és az olcsóság relatív, például a halaálcsillagot beleütköztetni a földbe, persze olcsóbb megcsinálni CGI-ben mint a valóságban és az is kizáró tényező hogy a valóságban még nem is lehet, de pl valakinek átfésülni a haját balról jobbra azért inkább a felvétel előtt kéne megtenni mintsem valakinek ezzel baszni el az idejét akinek nem olcsó 1 órája. Vannak olyan területek ahol billeg a mérleg nyelve, pl autós üldözést is már olcsóbb mert az engedélyek a stb stb, de ha a sóstavakon szeretnéd az üldözést azt egyszerűbb élőben felvenni.
Én látok esélyt a jövőben a full CGI filmekre, tök jó lenne sorozatnál, pl nem fejeznénk be ott mint a trónok harca hogy a jó ügynökök kibuliznak már olyan fizetéseket a színészeknek hogy inkább kevesebb részt gyártanak csak hogy ne kelljen kifizetni vagy valakivel még lennének jó sztorik de inkább kinyírják és kiírják mert nem éri meg gazdaságilag. Meg van még sok előnye ennek, pl nem öregszenek a színészek stb.
DE, azért vegyél számításba egy pixar filmet ami közel sem valósághű, mondjuk 1,5-2 órás és 200 millió $ ezzel szemben a sorozatra kidobtak 80 milliót ami 10$ részenként és mondjuk 2 rész akkora hosszúságú mint egy pixar film szóval 200 millió vs 20 millió. Ez pont 10%-a. 1,6 tized millárdot elköltöttek volna a sorozatra szerinted? :D Na igen, ha gondolod számolgass egy kicsit mennyibe is kerül a cgi
Vagy kérdezd meg a digicet mennyiért vállalnák ők készítették az átvezetőt a Witcherhez is és magyar cég, de szerintem valamit keverünk azért, az átvezető teljesen más műfaj mint a játék, sokkal részletesebb, sokkal több munka sokkal több renderelés, sokkal több animáció mindenből sokkal több.
Abban igazad lehet hogy pl játék motorral ki lehetne hozni egy filmet, ahol van pár sima animációja a karaaktereknek meg tudom is én, néha lekaszabolnak 1-2 szörnyet, de arra ki lenne kíváncsi? Az nem nézne ki úgy mint az átvezető videó, mintha egy kicsit minőségesebb gameplayt néznél és bár a gameplayt is nézik sokan azért kétlem hogy szívesen leülnél akárkivel egy tv elé sorozatoszás címén...
Én is nagyon szeretnék egy realisztikusságra törekvő cgi sorozatot a witcherrel kapcsolatban és itt jó példa lenne a sok szörny és egyéb miatt amúgy is sok CGI kell, vagy esetleg valami űrös dolgot lehetne ugyanezen okból full CGI-ben megcsinálni, de még nincs itt az ideje, azért annyira távol sincs talán, motion tracking színészek akik kicserélhetőek a 3D karakter alatt, voice actorok és rengeteg számítógép, lehet ez a jövő egyik filmes ága.
Na de ezen a sorozaton ez sem segített volna mert koncepcionális problémái vannak, ha ugyanezek az írok mozgatják a szálakat animációban sem lett volna jobb a sorozat.