Hol írtam ezt? Szó szerint ezeket írtam: "Alapjaira lett felhúzva. Mint minden fantasy." meg "Arra épül az középkor?" Ebből hogyan jött le neked az, hogy azt írtam, hogy nem a középkorra épül? Minden kardos-lovagos fantasy a középkorra épül valahol, ettől még NEM lesz egyenlő a középkorral.
"általad említett lények meg a középkori mitológia részei, a négerek meg nem ennyi"
Ez mekkora faszság. Eleve nincs olyan, hogy "középkori mitológia". Ez a fogalom nem létezik. A Spakowski által kitalált lények egy része a szláv mitológiából ered (ez sem középkori, szlávok éltek már a középkor előtt és után is, még ma is élnek), egy másik része meg a pici fejéből. Kikimorák meg Nekkerek pl. standard fantasy szörnyek. A Gyűrűk Ura is inkább az ókori kelta mitológiát dolgozta fel, ezt keverte középkori hiedelmekkel és a saját maga által kitaláltakkal.
A négerek meg nem kellettek, hogy a mitológia részei legyenek, ugyanis léteztek a középkorban. A keresztes hadjáratok idején még magyar vitézek is találkoztak velük.