The Witcher 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
A lezárás miatt vívódom évek óta, hogy egyáltalán belekezdjek-e a Mass Effect 1-2-3-ba..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Máig ezt tartom az egyik legnagyobb nívótlanságnak. Már a Deus Ex végén is kiakasztott, hogy "Nyomj meg 3 különböző gombot és jön a három ending" de a Mass Effect végén -ahol meg 3 részen át sulykolták nekünk hogy MEKKORA hatása lesz a döntésünknek- meg már egyenesen röhely volt.
Palinko
Kiszivárgott a sorozat premier dátuma elvileg december 17, de most hogy kiderült nem lepődnék meg ha eltolnák ide-oda.
Palinko
Pont ezért van az az érzés hogy minden szavadra figyelni kell mert következménye lehet és ezen feszültség nélkül ugrana is kútba a játék és nem azon a piadesztán lenne mint ma.
Figyelj, én egyik esetben sem tudtam, hogy mi lesz a vége, és minek mi lesz a következménye. Meg se próbáltam okoskodni. Hoztam egy döntést az adott helyzetekben, egy ugyanolyan döntést, amit számtalan más esetben is meg kell tenni a játékban. Csak ezeknek súlyosabb következménye lett, váratlan fordulatot hozva a történetbe.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.12. 18:18:32
Palinko
Mégis min múljon? Gondolom nem hitted hogy ha majd gyorsan leversz valami szörnyet azon fog, vagy olyasmire számítottál mint a többi játékban, hogy 99% ban ugyanaz a végén meg eléd nyom 3 nagy színesen villogó feliratot hogy na válaszd ki paraszt hogy akarod befejezni, mi ráírhatjuk a játékra hogy multiple ending közben meg nem is kellett vele sokat dolgozni. Ettől sokkal jobb a Witcher megoldása és egy RPG akkor csinálja jól a dolgát ha minden válaszra nagyon odafigyelsz mert úgy érzed hogy ettől most minden megváltozhat és ezért nem szeretem őket újrajátszani vagy ha megteszem mint a Witcherrel is akkor ugyanazt az utat járom be szinte, mert rossz látni hogy sokszor ugyanoda kerültél volna ha másik úton is mész és akkor lerombolod magadnak ezt az illúziót hogy annyira számított a döntésed 😄
Csakhogy én sem Ciri sem Anna Henrietta (vagy mi volt a neve) esetében nem próbáltam "kilogikázni a jó végét", tekintve hogy sejtelmem sem volt, hogy néhány interakción és egyéb momentumon fog múlni hogy végzik, és még ha tudtam volna, akkor sem tudtam, hogy mire kellene figyelni. Úgy döntöttem, ahogy éreztem, hogy illik az én Geraltom és az adott személy viszonyához. Nem bánom a döntéseimet, nem voltak jó vagy rossz döntések, csak egyes döntések következménye lett más,és én meg így jártam.
Palinko
Szerintem meg nem rosszul csak máshogy, mert én nem véletlenül másodikra kaptam a rossz véget, ott siettem már és elkapkodtam a naplót mert nem emlékeztem rá hogy fontos és utána már cseszhettem, első végigjátszásnál pl a piros karkötő miatt kellett visszatölteni az beégett. Szóval szerintem jogos ha valaki siet érdekli már a vége, az elfuthat ilyen dolgok mellett, persze ha valakinek az a stílusa hogy sok időt tölt el mindennel akkor tényleg logikus. Cirinél ez azért nem érv mert ott biztos találkozol a dolgokkal csak meg kell érteni a személyiségét nincs az hogy elfutsz. Persze lehet valakik félnek a császártól és elviszik neki, vagy nem engedik szétverni azt a helyet de a játéknak sem kell tökéletes mindenből hogy a jó véget adja.
Savaran
Rosszul látod a szituációt! Bennem fel sem merült hogy nem beszélek vele, kb faék egyszerű kilogikázni a jó véget!, a Párbeszédnél is egyszerű a taktika, nem vádolni kell, békíteni,(Henrietta nővérét) kb ennyi! Mindenesetre, mentésből kipróbáltam a rossz végeket kíváncsiságból....Plusz miért ne olvasnám végig a naplót? Megint csak a a kapkodás, így büntet a játék ha sietsz vele!
Utoljára szerkesztette: Savaran, 2019.09.12. 16:39:31

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Palinko
Hát a blood and wine végét speciel kurvára könnyen, mert elég ha csak nem beszélsz a csajjal vagy ha beszélsz és nem pont azt az opciót zongorázod le amit kéne és nem túl nyilvánvaló, vagy előtte valami feltételt nem teljesítesz pl egy naplót nem olvasol végig meg ilyenek.
Savaran
hogy a fenébe lehet elrontani a blood and wine végét, csak akkor ha random kattingatsz, el kell olvasni mindent és értwlmezni, a szerepjátékok halála ha kapkodsz

Asus ROG Strix B350-F I AMD Ryzen 7 1700 I Asus ROG Strix GTX 1060 6Gb I Kingston 4x4GB DDR4 2666MHz HyperX Fury I HyperX Savage (SSD)

Úgy, hogy a nyakába akasztok egy láncot, meg nem dobom meg hógolyóval.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.12. 09:29:33
Hát nem tudom. Minden fajta leirás nélkül elsőre is happy jött ki anno. Én nem is értem, hogy lehet elszúrni 😄
Nalam witcher lett, es Geralt hoppon maradt...de barkit kerdeztem szinte mindenki azt mondta hogy nala Ciri kiralyno lett, Geralt meg boldogat elt a 2 varazslono kozul valamelyikkel, szal kicsit meglepodtem a vegen 😄
Ja, akik hógolyóztak vele, azok megmentették. Aki nem hógolyózott, az meg a nagyon béna játékos. 😊
molnibalage83
Kétlem. A nagyon béna játékosok, azok legfeljebb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Palinko
Én nem néztem ki és mégis elég jó döntés lesz a játék ad hinteket ha figyelsz. Nem úgy van hogy most na akaszd a nyakába vagy ne, hanem hogy elmondja hogy mit szeretne mit nem. Vagy a hógolyózás ott is látszik hogy feldobná a hangulatát.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.09.11. 22:13:03
Hát de valami olyanok vannak, hogy ha a nyakába akasztok valamit, az rossz. Tehát most ki fogja választani, hogy nem akasztja a nyakába? Az, aki kinézte, hogy milyen opciókkal nem csattog be Ciri a télbe.
Palinko
Nekem meg pont hogy kijött a happy end ha ráhangolódsz milyen Ciri megy az. A DLC nehezebb dió pláne a Blood and Wine ott nagyon könnyű elszúrni.
Szerintem a többség így jár. Valahogy így vezet a játék. Először nagyon felbaszott a dolog, mert elment a kedvem a maradék mellékküldetés csinálgatásától. Pedig pedig nagyon is benne van ebben a világban, hogy nincs happy end. Mondjuk azt nem hiszem hogy Ciri meghalt, mint ahogy sujkolva van, de a vége így is a játékhoz méltóan frusztráló. Szinte mindent elcsesztem, DLC-ben is meghal a királynő, amerre megyek, meghal a fontos ember. Ja a császár is meghal. Egyébként egy kis nyafi: Részt akartam venni Novigrád védelmében, tekintve hogy Redania küszöbön állt az elfoglalásával. Valamint akartam egy nagy csatát látni Redania és Nilfgaard között, amiben dönthetek, hogy melyik oldalról szállok be. És a végén jó lett volna Novigrádot kitisztázni, hogy a főtéren ne függjenek végtelen ideig az elégetett varázstudók. Mondhatjuk, hogy sok minden más mellett a játék vége nem lett normálisan lezárva, illetve egyáltalán megcsinálva. Nyaff!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.09.11. 21:53:56
Hat en mindig Ciri mellett alltam stb szal nem vagom 😄
molnibalage83
Van 5 döntési helyzet, ami Ciri számára vagy + vagy - helyzet. Ha több a - , mint a + akkor IJ, egyedül maradsz.

Palinko
Az egész játék alatt hogy álltál Cirihez.
Nalam a jatek vegen Geralt egyedul maradt... ez mi alapjan dolt el?
molnibalage83

TBTPumpa
750 dollár, de csak 500 db van belőle.

Októberben küldik a Ciri szobrokat is.

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

molnibalage83
Ez hány ezer dollár volt?

Palinko
Nagyon szép és nagyon kéne a többivel együtt de soha nem költenék ilyesmire, egyrészt drága, aztán pakolgatod miután megszoktad már, meg nem irigylem akinek porolgatni kéne 😄 Jó volna ha minden évben valaki kölcsönadná egy hétre akkor elnézegetném 😄
TBTPumpa
Az a Triss szobor:

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

RatBaG
gregoryan
Ha elolvasad a cikket, ez emulátorral fog működni..
és amiért basztatják az csak 2 doog.

1, a jobb irányitás végett,
2, a Grafika feljavítására.
Valószínűleg nem lenne nehéz Xbox360 as grafikával már most elérhetővé tenni, hisz a progi kész van és működik.

molnibalage83
Ezek a meglevő program lehetőségeit bővítik meglevő platformon. Ez MOD.
Az, hogy PC-n legyen bármilyen motorral egy olyan játék, ami PS exl. nos az totálisan más tészta.

A skywind és a másik TES átrakása későbbi engine során azért jó, mert tényleg ilyen régi játék piaca 0, VISZONT a TES V még fut. Én pl. csak a Nehrim miatt vettem meg anno a TES IV-et.

gregoryan
Viszont a Skyrim Multiplayer mod már megy és él, csak bugos de müsik, tölthető,
Subnautica coop ismegszületett, de még under developement. ok ez egy Indie game...

molnibalage83
Pontosan. Az ilyen gigamega projeket nagy része elhasal. Ha meg nem, akkor jön majd a Rockstar és kaszálja el az egészet.

Az FO1/2-őt is remakelni akarták FO3/NV motorral. 3 éve egy árva hang sincs felőle...

A Gothic III Community Story project 10+ éves és nincs készen...

Szerintem amikor majd indul a Witcher sorozat akkor majd nagyobb lesz itt az élet.

De ezen kívül is szerintem egész jól tartja magát a topic.
Palinko
Ajjjaj én nagyon nem hiszek ebben, már annyiszor lelkesedtem be ilyen rajongói projektért egyikből sem lett semmi, ott van a skywind, meg még sok dolog, általában nagyot vállalnak és kifogy a lendület és mivel nem teljes munkaidőben csinálják lassan halad. Ráadásul, ennek a projektnek is a végén, jön a Rockstarts és mutatja hogy nem nem, licensz, jogdíjak, szellemi tulajdon és örüljönek ha nem büntetik meg őket. Star Warsos projekt is járt már így hogy közel a befejezéshez beintettek nekik. Persze próbálkozni, meg reménykedni lehet de próbálom reálisan látni.
Ránéztem most én is kíváncsiságból és 331 órám van a Witcher 3-ban 😄
gregoryan
gregoryan
Én végig vittem..
Ha egy kicsit is együtt tudsz élni a lassab játékmenettel, meg a kritikákban időhúzásnak feltüntetett lovaglással, akkor nagyszerű! Én egy percig nem unatkoztam.
Miért?

1, mert ami lassabb az ma már időhúzás mindenkinek Mindenki elfelejtett hangulatot átélni. RTohannak az emberek, darálnak, aztán otthagyják. Biztos mert idősebb vagyok (39),vagy mert régebbi motoros, de számomra hatalmas élmény volt a game.
2, Mivel a Rockstar jatekok többsége úgy épül fel, hogy menj a MAP jobb alsó sarkából a bal felsőbe egy küldetés miatt. ok .. CSAKÉPPEN itt amíg oda érsz, történik 3 olyan dolog, belebotlasz olyan emberekbe, helyzetekbe amikbe más játékban egyáltalán nem. Pl akár mellékküldiket is fel vehetsz közben mert jön egy ember aki bajban van és megkér valamire.. vagy olyan helyen mész át (ezt sajna nem találtam meg csak olvastam) ahol van egy ház, a tornácon kedélyes jó benyomást keltő házaspár. Be invitál a házba, aztán olyan dolgok derülnek ki amiket tettek, hogy elképzelmni is nehéz... Én megvettem PS4 re, de ha kijön PC re, én leszek az egyik első vevő.

A Witcher 3 ban én csak a HD rework projectet használom, de számomra teljesen tökéletes a grafika. Ami meg a küldiket illeti.. elkezdtem most igy 150 óra után, majdnem a alap story végén, az eddigi összes mellékküldi elvégzése után felszedni a kérdőjeleket. Egy-egy olyan kis ministory-t ad, pedig egy AC ban ez csak egy collectable lenne itt meg komolyan egy kis mini történet ami érdekfeszítőbb mint más játékban a fő szál néha. Imádom.. A Cyberpun ha ilyen lesz, akkor sokáig bezzeg példa lesz azis.

gregoryan
I hear you!

Remélem lesz valami vissza visszaszokás.. mert ez a legjobb gamer fórum.

molnibalage83
De akkor is rohadt jó.

Palinko
Fú hát azért az elsőn nem voltak ilyen szép textúrák 😄
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Palinko
Persze megtarthatták volna a játékot mint alap platform és jöhettek volna az újabb meg újabb DLC-k hozzá, de attól tartok akkor már valahol elcsúszott volna a minőség szóval örüljünk inkább hogy amiről úgy érezték inkább nem tették bele, meg nem erőszakolták meg csak az került bele amit el is készítettek. Meg az epizodikus megjelenés nem sokaknak jött be és nem tudhatták hogy grafikailag még most is ilyen jól megállja majd a helyét. Plusz ugye mondták hogy elegük volt már hogy 1,5 évtizede lovakat meg középkort csináltak fel akarták kicsit újítani a dolgot és jól is tették, mert nem égnek teljesen ki.

Nagyon tetszik amiket felvázolt és biztos nagyon jó lett volna de ez súlyos órákat adott volna a játékidőhöz fejlesztési időhöz meg annyit hogy simán hónapokat csúszhatott volna a megjelenés mindent meg ők sem engedhetnek meg, szóval megértem hogy levágtak dolgokat és nem azért hogy később kiadják DLC-ként hanem inkább pénzügyi okok miatt, nekik is be kell tartani valamilyen határidőt. Ilyen minden játékban van csak akkor gagyi mikor plot holet hagy meg látszik a kivágás én itt annyira nem érzékeltem, bár az igaz hogy a Nilfgardiak nem lettek elég sötétnek beállítva, de pont emiatt volt egy olyan reális érzése, hogy minden oldal a saját szemében a jó a másikok a rosszak és nekünk sem volt tonnányi olyan érvünk hogy nilfgaard egyértelműen a rossz szóval ellene kell mennünk. Hogy adtuk volna át Cirit ha tudjuk milyn brutális Nilfgaard, igaz én egyik végigjátszásomban sem adtam oda, de valakinek ez is opció volt.
Pl Iorveth
Ma kerestem rá pont.
Link

Tényleg terjedelmes a játék, de így is rengeteg minden belefért volna még. 😄 Sosem elég, ha W3-ról van szó.

Én még egyszer végigviszem, eddig egyszer játszottam végig teljesen, meg volt pár belekezdés-félbehagyás. + B&W-t még nem csináltam meg csak félig. Szóval, most még 1 teljes körű végigjátszás modolva, aztán jön a Kingdom Come.

Lentebb leírtam, milyen modokat használok, ha esetleg érdekel, keress rájuk. Két fő mod, a Ghost mod, ami egy teljes Overhaul meg a Preparation ami a meditációt hívatott, az első két játékhoz hasonlatossá tenni.
Savaran
Én is így játszom minden open world játékkal, a teleportálás a punciknak való XD, viccet félretéve, ezekhez a játékokhoz át kell szellemülni, hogy maximálisan beszippantson a világ!

Palinko
Annyi az összefüggés, hogy ott dumálják ki az emberek magukat, sok hír alatt facebookkal kommentálhat stb eszébe sem juthat hogy léteznek fórumok, csak nekünk akik a 2000-res évek elejétől vagy még régebben benne vagyunk a szcénában. Szerintem ha a most 15 éveseket megkérdeznénk a fórumokról nem sokat tudnának róla, nekünk meg 15 évesen már regisztrációnk volt ide is pl 😄 Előbb használnak redditet nyugaton is a fórum max ilyen nehézkes dolog nekik hogy be kell regisztrálni és talán kapnak supportot. Egyrészről tényleg jó mert az a nagy szemét ami ráömlött a facebookra meg a populárisabb helyekre nem kell itt, de másrészt meg az értelmesebbje sem biztos hogy eljut már.

RDR már nem is jön szerintem pc-re a 2. része esélyes hogy jön, de akkora a titoktartás körülöte hogy nem lehet megmondani, szerintem jövőtől előbbre ne is várjuk, de addigra meg már lesz Cyberpunkuk, többet érne az RDR 2 most ősszel.

Mik a witcher kivágott kontentjei? Valahogy nekem soha nem volt szívem modolni. Kétszer nyomtam végig alapjáték + kiegek és többet nem terveztem hiába a kedvenc játékom egyszerűen baromi sok idő amit elvisz 😄
Dunno, akkor lehet az én játékom, Witchert is fast travel nélkül játszom és mindenhova sétálok, illetve a lóval is csak lépésben közlekedek többnyire. 😄
RDR2 túl hosszú, túl nagy, túl lomha és az utolsó 2 fejezet túlságosan elnyújtott. Élveztem egy jó darabig és csináltam a mellék cuccokat is alaposan, de az utolsó előtti fejezettől már csak rohantam végig a főszálon és vártam, h vége legyen.
molnibalage83
Az RDR2 kapcsán nagyon szélsőséges véleményeket hallottam. Csodás atomszféra, szép grafika, tényleg minden szép és jó....

....csak a játékmenet 80%-a lovaglás egyesek szerint.