1. Nem erre gondolok. Nem akarom elspoilerkedni, keress rá Duny nevére a witcher wikia-n.
2. Megértem, nekem nincs ezzel bajom. Nem is erről vitatkozok. Teljesen valid álláspont, ha valakinek nem tetszik, hogy ez meg az fekete lett. Ettől még Dobó rossz példa, mert az egy létező személy. Innen indultunk ki.
3. Én nem ismerem, nem voltam ott a tárgyalásokon, nem feltételezem róla, hogy ha felkérik tanácsadónak, akkor a csekken túl szarik bele mindenbe.
4. Szerintem nem szólták le a játékot. Csak nem akartak kétfelé jogdíjat fizetni, mert ha a játék elemeit is felhasználják, akkor a CDPR felé is kéne tejelni, így elég csak Sapkowskinak. Cavill ráadásul nagy W3 fan. Igen, az eltérések néha rosszak. Ettől még ez a norma, hogy egy könyvadaptáció esetén a film el fog térni. A leírás 90%-a abból állt, hogy a faszi vagy felolvasott a könyvből (wtf) vagy elmondta, hogy a könyvbe mi van másként (wtf megint).
5. Elvileg Hissrich (a showrunner csaj) mondta, hogy a nőket elnyomó patriarchátust akarta Nilfgaarddal szimbolizálni, így lett herezacsi a vért és pénisz a sisak. Gyak. minden katona egy álló farok. Szóval a valóság még annál is rosszabb, amit elképzeltél.
6. Még mindig nem egyenlő vele, csak mert azon alapul.
7. Felesleges, most kerestem ki az első könyvből pont a blavikeni csatát. Lószar az egész. Semmit nem ír le a mozdulatokról, csak annyi, hogy X ütést érzett a fején, Y oldalához kapott stb. Messze nincs benne az a reális harcleírás, amit a yt-os csávó hiányol a filmből. Ami - megint mondom - nem baj. A reális, valódi kardpárbaj jóval kevésbé volt látványos, mint Geralt piruettezése. Utoljára szerkesztette: lwb, 2019.12.23. 12:21:01