banner
  • lwb
    Óriasi faszság ez a videó és a hasonlat sem volt jó.
    1. A videó elspoilerkedi faszán a 2. évadot is előre (Duny), gratulálok neki
    2. Dobó valós történelmi személy. A blavikeni nyílpuskás nem az. Balviken nem a lengyel történelem része, akármi is állít ez a faszi a videóban, Lengyelországban nem voltak witcherek meg kikimorák, de még elfek sem. Se fehérek, se feketék. A Witcher nem egy történelemkönyv. Hihetetlen, hogy ezt le kell írni, de le kell, mert a faszi a videóban konkrétan lengyel történelemre hivatkozik.
    3. Sapkowski tanácsadóként részt vett a sorozatban. Ha neki nem fájtak a feketék, nekem sem fognak. Ő írta, ő találta ki az egészet.
    4. Mi a retek értelme egy 14 perces videóban 12 percen keresztül arról beszélni, hogy a könyvben mi minden volt más? Ezzel az erővel a fél Tűz és jég dalát felolvashatnánk, mert kb annyiszor tértek el tőle a GoT sorozatban. A The Expanse-ben dettó. A Gyűrűk Urát is említettem, reggelig olvashatnám, mi lett más. Hobbit? Ne is kezdjük.
    5. Nekem sem tetszett a nilfgaardi vért, de a játékbelinek se volt semmi értelme. Vicces, hogy Cintránál megjegyzi, hogy milyen drága is volt egy ilyen vértezet, de Nilfgaardnál már nem. Olyan szép teljes vértet, amit bemutat összehasonlításnak a valóságból csak a leggazdagabb nemesek viselhettek, mert egy vagyon volt. Közkatonák ezrein SOHA nem volt ilyen vért, olcsóbb volt az életük annál.
    6. A witcher világa NEM középkor. Ahogy a Gyűrűk Ura sem volt az. Ott sem akadok fenn az eltéréseken, itt is felesleges.
    7. Geralt vívóstílusa a játékokban is inkább csak látványos meg akrobatikus. A filmben is erre mentek rá, nem a hatékonyságra. Ebbe belekötni?

Ez a faszi, aki ezt a videót csinálta, csak arra jó, hogy ismét meggyőződjek arról, hogy magyarul SEMMIT nem szabad a YT-on nézni. Még a hangja is olyan tudálékos és irritáló, hogy az ember keze ökölbe szorul.