Nekem is volt hasonló mondjuk a vérfarkassal, meg más is panaszkodott rá akkoriban, de sztem ez ízlés kérdése. Úgy is nézhetnénk, hogy milyen jó, hogy a tapasztalatot ennyire nagyra értékeli a játék. Valóságban is sokszor pl nem a cipőt kell lecserélni, hanem gyakorolni kell valami sport tevékenységet, hogy jobban menjen :D Mondjuk az igaz, hogy ha eléred a szintjét néha túl gyorsan megölhető, bár én könnyű-n játszottam, mondjuk a talált cuccokat tényleg skálázhatták volna jobban, mondjuk hogy megnézte volna egy algoritmus mi van rajtad, meg mekkora volt a szörny ami védte, meg kb hány szintig szánja hogy rajtad legyen és aszerint állította volna be az attribútumokat. Vannak hasonló játékok, ott meg az az illúzióromboló, hogy minden lépésben cserélheted a felszerelésed, azt később az utolsó paraszton is jobb felszerelés lesz mint rajtad, persze ugyan úgy két ütés, mert a többi tulajdonságát nem húzták fel. Lásd TES és a glass armoros útonállók :D
Persze kákán is csomót keresés ez szerintem, hány játék járt már úgy mint itt Skelligén, mikor hypolták cutscenekben azt a kardot aztán ahogy megkaptad vitted is eladni, mert nem ért semmit :D Volt is erről mém.
Sztem egy ekkora RPG-ben elkerülhetetlen, hogy a játékos nem akkor, úgy, olyan felszerelésben ér oda mint ahogy a fejlesztők elképzelték, annak meg ilyen sztorik a vége.