banner
  • András77
    Sőt Geralt is biztosan elfáradt a sok akcióban, hadd pihenjen szegény :) Azért valljuk be, ezek elég gyerekes megközelítések, hogy milyen szép kerek történet, abba kell hagyni, most van a csúcson stb. Ez a játék egy termék. A termék további bővítésére van/lenne fizetőképes kereslet. Azt mondom, elfogadom, hogy a fejlesztők "kiégtek" kissé vagy nagyon, de azért van a vezetőségük, hogy ilyenkor irányba rakja a hajót, megoldja, hogy szállítani tudjanak a vásárlóknak. Ezt a fajta profi marketinget és vezetést én hiányolom a CDPR-től. Egy profi(bb) cég ilyenkor egyértelműen reagálni a vásárlói igényre. Hány és hány cég van, akik örülnének egy hasonló brand-nek és megoldanák a további tartalmak előállítását.

Jó példa lehet ennek a megértésére az apple szifon (tudom, más termék, nem kell ezt külön kiemelni, de talán segít a megértésben), már 10 éve csinálják, biztosan "kiégtek" a fejlesztők, sőt lehetséges, hogy túl vannak a csúcson is és nem fogják tudni megismételni a korábbi brutális eladásokat, de ugye senki nem fogadná azt el most, hogy erre hivatkozva akkor leállnak végleg?

Daemon: A WoW szerintem meg pontosan egy nagyon jó példa arra, hogy miért nem kell abbahagyni a "csúcson". Tök mindegy ebből a szempontból, hogy MMO, mert ugyanúgy a játékra szánt pénzből akarja a magáét mexerezni :) , ahogy a Witcher is, sőt szerintem a játékosok jó része közös is a két játék között. Annyi tényleges előnye van csak, hogy van fix havi bevétele, tehát abból kicsit tovább megél, de ugyanúgy ki kell adnia folyamatosan új tartalmakat, ha meg akar élni ezen a piacon. Láthatóan nem zavarja őket túlságosan, hogy a sok huhogó szerinte túl vannak a csúcson és el kéne tűnniük, mert szépen fejlesztgetnek és jön a bevétel is.

Persze, tudom, hogy te már soha többet az életben nem akarsz ennél kicsit is gyengébb minőségű játékkal játszani, de szerintem sokan vagyunk úgy, hogy nem vagyunk ennyire igényesek és alacsonyabban van a minőségi elvárás :) Én még a witcher2-t is végig fogom játszani valószínűleg, pedig minőségben alatta van a 3-nak, de én már csak ilyen kalandor szemléletű vagyok :) Én simán megelégednék és fizetnék egy kevésbé komplex történetszálat, de pár újdonságot behozó DLC-ért is. Evvan, lehet érte szánni :)