-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A mellékküldetésekkel egyetértünk, azokból volt egy pár, ami nem volt túl jó, de ebben nem nagyon tért el az alapjátéktól: ott is volt pár snassz mellékküldetés. Mondjuk azt azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon el vagyunk ám a Witcherrel kényeztetve, mert pl a DAI legjobb mellékküldetései sem értek a legrosszabb W3 mellékküldetések nyomába sem. Most vittem végig másodszor a DAI-t és elég nagy ám a kontraszt.
Az Unseen Elderes befejezés bizony a rossz befejezés. Regis végig ellene kampányol, ez azért elég jelzésértékű kell, hogy legyen. De nyilván nem verték azért akkora dobra. Ebben is az alapjátékra hajaz, ott sem volt a falra írva, hogy mit kell csinálnod Cirivel, ahhoz hogy ne haljon meg a végén. Voltak jelzések, de én elsőre bizony túlvédtem Cirit és a rossz befejezést kaptam. Ez van.
Ciri irányítása OK volt az alapban, nekem messze nem ez volt a csúcspont, de tudom, hogy sokaknak bejött. Azt viszont észre kelle venni, hogy ez nem W4 volt, hanem egy DLC árú kiegészítő (!!!), mint a Hearts of Stone előtte. Sem abban, sem ebben nem volt ilyen más karakter irányítós rész.
A búcsúzós rész megint ízlés kérdése. Nekem kicsit sok volt már az is, hogy Triss-Yen-Ciri-akárki megjelenik a végén. A ME3 Citadel dlc-ben lényegében a csapat 90%-a ott van a hajón, a többiek meg beugranak. Ott valamennyire hihető, mégis a galaxis központjában vagyunk. Itt eléggé fura lett volna, ha Triss vagy Yen beállít azután, hogy nem őt választottuk vagy hogy Ciri eljön, pedig ő az új nilfgaardi uralkodó, esetleg meg is halt már. Szerintem passzolt a történetbe, hogy Geralt végre nyugalmat akart. Nem nagy búcsúpartit, mint Shepard a végső (öngyilkos) küldetés előtt, hanem örökre letelepedni és megpihenni. Ide meg nem kellenek a barátok és egy zajos ünnepség, csak a választottja és kész.
Plusz: bár nagyon mondják, hogy Geralt történetének vége, ez a befejezés bizony bőven enged teret egy Geraltos W4-nek. Ha a többi franchise nem hozza annyira a pénzt, akkor pár éven belül vissza fognak ehhez nyúlni. Meg szerintem akkor is, ha hozza a pénzt.