-
NiGhTM4R3 #13603 Na a végére értem a Blood & Wine kiegészítőnek és bár rendkívül jó volt mégis kicsit csalódott vagyok a legvégével
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!+ a fő szál/karakterek/helyszínek/párbeszédek/grafika/zene szinte minden hozza a megszokott fantasztikus minőséget, évekig nem fogunk ilyen kimagasló játékkal játszani
+ Regist megéri külön kiemelni, roppant szimpatikus karakter, többet is szerepelhetett volna
+ kevesebb bug, sokkal kevesebb bug
- a mellékküldetések felemásak, van ami hozza a megszokott szintet (szobor heréinek keresése, a tó úrnőjének cameoja) de van ami igen fárasztó és sablonos (segíts a lovagoknak, tisztítsd meg a szőlőst, kísérd el azt ott öld meg amazt, öld meg a banditákat a várakban)
- a saját szállás jó ötlet volt, bár egy kicsit lehetett volna jobban is alakítani, vagy fontosabbá tenni (kb. aludtál a legjobb ágyban a bónuszokért aztán mentél is a dolgodra, kicsit felesleges volt így)
- a befejezések között nem csak különbségek de konkrétan szakadékok vannak. Én gondolkodás nélkül mentem a The Unseen Elderhez és kaptam egy koszos, sötét barlangot meg pár soros érdektelen beszélgetést (meg egy klassz felszerelést de nem éri meg). Komolyan?! az egyik leghatalmasabb vámpírral csak ennyit tudtak kezdeni? míg ha Syannát mentjük meg akkor szó szerint varázslatos helyszínt kapunk, rengeteg poénnal (csizmás kandúron szakadtam), jobb befejezéssel, felhőkön való kufircolással. Egyáltalán nincs meg az egyensúly, egyszerűen NEM ÉRI MEG a The Unseen Elder befejezést választani. Pedig ha már vámpíros DLC, logikus választás lenne.
- az alapjáték egyik legjobb eleme Ciri irányítása volt a különleges képességeivel, itt egy kihagyott ziccer volt, hogy nem irányíthattuk Dettlaffot 1-2 küldetésben, mekkora élmény lett volna vámpírként röpködnünk, totál beleillett volna a sztoriba, hogy megismerjük jobban az indítékait, érzéseit
És akkor végezetül ezek mind eltörpülnek a búcsúzáshoz képest: én, aki nem csak divatból meg a hype miatt találkoztam a Witcher-sorozattal hanem az előzőeket is többször végigjátszottam bizony több száz órát töltöttem Geraltékkal és titkon reméltem egy Mass Effecthez hasonló lezárást, ahol összegyűlik az összes (élő?) szereplő és bulizunk egyet, sztorizgatunk, közös képet csinálunk HA már ott van az a rohadt szállásunk, akkor ez az ami értelmet adhatott volna neki és kellőképpen elbúcsúzhattunk volna a sorozattól. Ehelyett beállított Triss, beszéltem vele pár mondatot a kurva nagy semmiről és ennyi. Ahogy megnéztem Yen, Ciri, Dandelion lezárása is hasonlóképpen nulla. Kiábrándító, nudli lezárás
Végezetül a játék szerintem egyik legjobban elkapott képe, ami többet mond ezer szónál:
Utoljára szerkesztette: NiGhTM4R3, 2017.01.10. 08:27:18