banner
  • Palinko
    Lehet téged régen talált meg én 12-13 éves lehettem mikor nagy hit volt a Diablo meg a Mafia annak idején.(bár az utóbbi nem blizzard, hanem példa a witcher mellett, hogy lehet kelet európában is jó játékot készíteni).
    Diablo is adott motivációt, hogy érdekes volt a történet, jó a hangulat, lehetett fejlődni, kimentünk és öltük a szörnyeket az xp-ért néztük a csíkot. Akkor még élveztem, most már én sem tudok játszani legtöbb mmo-val mert grindelésről szól, szerencsére azóta singleben elfelejtették ezt az irányt :D Tartom, hogy generációk meghatározó élménye volt a Diablo, de elfogadom, hogy neked nem tetszett ezzel sem vagy egyedül.

Azon kívül ott van még a starcraft ami megint egy nagy durranás volt, sőt most is sokak által játszott játék, igaz ázsiában jobban űzik mint itt. A Warcraft mellett meg nem mehetünk el, most jött a mozifilm, még mindig hatása van, jó kis stratégia volt és mennyi minden kifejlődött belőle. a World of Warcraft mint MMO, ami megint csak egy nagy sikertörténet és a MOBA-k is mint a Dota, igaz már nem a blizzard vitte sikerre azt. Azért ezek elég jelentős dolgok.

Meg azért szerették a blizzardot, mert nem mondta meg soha, hogy mennyit ül egy játékon, majd ha kész lesz, kiadják és tényleg viszonylag bug nélküli, összeállt terméket használhattak az emberek, amit élvezhetnek. Visszatekintve tényleg furcsa hogy régen ennyi volt az ingerküszöb, ma már jóval magasabb, de hiba ha mai szemléletünkkel vizsgáljuk a régi játékokat. Én emlékszek a maguk idejében milyen nagyot szóltak.

Nálam a blizzard korszak 2012-ben lezárult, kiadták a Diablo 3-at, azzal annyi, azóta meg ráálltak a népszerű, de kevesebb értéket tartalmazó online tingli tanglira, abból a jobbak közé tartoznak, de már nem az a blizzard ami volt és 2011-ben már lehetett látni, hogy a cd projekt átveszi a helyét.

Én azon szerencsések közé tartozok aki már nem is tudja honnan de még az évtized előtt játszott a witcherrel én sem 2007-ben de valahol 2008 vagy 9 felé már igen és engem azonnal megfogott. Nekem már akkor nem tucat RTS-volt, sőt nem értem a real time strategy hogy jön ide, de most lényegtelen, akkor sem tucat RPG volt hanem szerelem 2-3-szor rögtön végigvittem annyira elragadó volt a hangulat. Pedig én aztán tényleg minden RPG-t kipróbálok amit tudok, de a történet foghatott meg, a hangulat, a tájak a karakterek, minden összeállt. Nem tudta sok minden addig ezt a szintet, a morrowinden, a gothicon és a deus exen kívül. Sajna a Neverwinter Nightsal nem játszottam :(

szerk: ja látom már a W1 a warcraftra értetted. hát akkoriban az RTS-eknek nem volt ilyen világa, ez meg azért meg lett támogatva, történettel, könyvekkel, képregényekkel stb, talán abban volt más. vagy nem tudom.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.06.07. 17:24:01