• narumon
    Saját felhasználást és véleményt írok le és nem is mondom hogy neked kell tablet. Én símán elfogadom ha valaki nem tudja mire használni, csak azt nem fogadom el, hogy akkor szerinte SENKI sem tudja semmire használni.
    Többször leírtam már mire használom, de szívesen leírom mégegyszer;

Először is méret. Nálam az ideális tablet méret 9.5-11" ami ennél kisebb (pl a 7" az nekem már nagyon kicsi volt nagyon sok a kompromisszum).

A használat pedig: netezésre (ahhoz hogy megnézzek 1-2 szokásos weboldalt tévé műsort vagy forumot nem kapcsolom be az asztali gépet a tablet mindig mellettem van csak felkapom és megnézem amit kell. Általában az emaileket is ezen nézem hasonló okokból. Itt van látom, hogy jött elolvasom és kényelmesen válaszolok rá. Néha megnézek 1-2 videót éjszaka az ágyban a tableten illetve mivel eléri a műholdvevőmet is így akár tévézhetek is rajta meg a felvett műsorok közül is van egy csomó ami asszonyt nem érdekli és azokat is éjszaka az ágyban szoktam megnézni. Ezen kívül nagyon sokat olvasok rajta, pont az általad említett pdf-eket is. Ezek nekem asztali gépen teljesen létitegenek, hogy ott ülve a monitort nézve olvassak ez nekem soha nem ment. Ezért notebookot használtam régebben erre, majd mióta van tablet már azt. Kényelmes egészen könyvszerűen olvasható semmi gondom vele. (A notit egyébként már azóta eladtam mert papíron sokkal sokkal erősebb volt mint a tabletem a valóságban viszont nemigen - vagy legalábbis nem használtam ki a benne szunnyadó erőt. Az árán meg 3 ipadot is vehettem volna). Ezen kívül általában magammal viszem, repülőúton olvasgatok, játszok, stb. Nagyon jó zeneszerkesztők vannak ipadon azokat is szoktam gyömöszölni, előkapom a diványon, füles be és már mehet is a móka. Született már egykét jó ötlet így amit utána asztali gépen folytattam. (de olyan is előfordult hogy szinte komplettre befejeztem tableten nem kellett az asztali sem hozzá - tényleg nagyon jó zeneszerkesztők vannak). Aztán legutóbb a nyaralás képeket ezen mutogattam meg szülőknek, nagyszülőknek - sokkal jobb a képminősége és betekintési szöge mint egy átlagos notinak a színekről már ne is beszéljünk. Biztos kihagytam még rengeteg mindent ami hirtelen nem jut eszembe - de ha eszembe jut valami, hogy mit kéne csinálni akkor mindig rákeresek elérhető progikra - eddig mindig volt is rá megoldás. Szerintem annyi a lényeg, hogy nem szűklátórkörűen kell hozzá állni. Én már el sem tudom képzelni, hogy notit vegyek helyette.