• torreadorz
    A netbookoknak sokkal több értelme volt mint a tableteknek. Anno vettem egyet (bedőltem a hype-nak), de végül nekem nem jött be (főleg a kis kijelző miatt, hamar elfáradt a szemem), de a feleségem azóta is vigan használja. Ellenben a netbookokat legalább lehetett értelmes dolgokra is használni a normális billentyüzet miatt, nem úgy mint a tableteket.

Épp ezért vagyok biztos benne, hogy 3 éven belül eltünnek a tabletek a süllyesztőbe, mert addig jó amig az ember kipróbálja meg jön a wow faktor, de aztán ahogy eltelik pár hét/hónap és az emberek a facebook mellett mást is akarnak, egyre több ember fog rájönni hogy pl. wordben kéne valamit dolgozni de arra nem alkalmas, játszana valami játékkal de arra nem alkalmas stb stb.

Ez a "nekem csak tartalomfogyasztásra kell" meg annyira vicces álláspont, nagyban emlékeztet a 64k mindenre elég tipusú mondatra, véleményem szerint csak egy nagyon nagyon szük réteg az akinek tényleg elég egy tablet, de most a marketing lenyomja mindenki más torkán is. Csak azt nem tudom sajnos hogy 3 év múlva mi lesz majd az a divatcikk amit ennyire hype-olni fognak a marketingesek és amit a mostani tablet agymosottak majd agyba-főbe fognak dicsérni és pont ugyanazokat az érveket felhozni mellette mint most a tabletek mellet (ami akkora már a kukában lesz vagy a padláson)