Ubuntu operációs rendszer okostelefonra
  • GregSB
    #91
    Ja jó lett volna ha összejön nekik. De jó kísérlet volt, illetve látszik hogy ilyet nem lehet csak corfundolva csinálni.

    $32M nem volt egyáltalán irreális ha azt nézzük, hogy ez tényleg egy high-end telefon lett volna, ami a konkurencia árait elnézve megért volna átlagban $800-at a specifikációk alapján. Ez azt jelenti hogy kb 40.000 készüléket terveztek legyártatni, ami egyáltalán nem nagy szám a tömeggyártásban. Sőt, meglehetősen kicsi (összehasonlítva egy konkurens telefonból több millió db készül egyes gyártósorokon). Valószínűleg a gyártó cég akivel szerződtek nem volt hajlandó alacsonyabb szám alatt beindítani egy külön gyártósort a terméknek ez alatt a szám alatt.

    A tanúlság ebből a kísérletből hogy egy gyártást nem lehet beindítani csupán crowfundingból, be kell vonni befektetőket is. Remélem még fognak kísérletezni ezzel a jövőben, és más üzleti-modelleket is kipróbálnak.


    Ők pozitívan állnak hozzá egyébként:

    "As for crowdfunding, we believe it’s a great way to give consumers a voice and to push for more innovation and transparency in the mobile industry. And who knows, perhaps one day we’ll take everything we’ve learned from this campaign -- achievements and mistakes -- and try it all over again."