Bunkó futár.Kinek mi a tapasztalata?
  • whiskeyman
    Én dolgoztam 2 hónapot csomagküldős cégnél, futárként. Igaz, csak beugrósként, diákmunkában. Én is tapasztaltam, hogy a csomagokat így dobálják, mindegy mi van benne. Azt tudom elképzelni, hogy amikor megérkezik a címre a futár (most csomagküldős futárokra gondolok - a pizzafutár nem tartozik ide), akkor természetesen nincs otthon senki, holott telefonon le lett egyeztetve, hogy mikor érkezik (emiatt ideges lesz és dobálja a csomagokat - ami persze nem mentség, pusztán az emberi hülyeség). Sajnos tapasztalat, velem is megtörtént, hívtam a fószert, 10 perc múlva a címen? Mondja, tökéletes. Vártam 25 percet, majd otthagytam. Majd hívott, 20 percre rá, hogy ugyan hol vagyok, mert most érkezett haza...mondom jóember, 300 Ft/ perc várakozási idővel dolgozunk és 45 percet kellett volna várnom, azt meg ugye nem fizette volna ki. De vannak normális megrendelők is, akik szépen adnak jattot is. (Pl egy 247.490 Ft-os laptopnál, nem kért visszajárót. Vagy akinek hűtőt kellett felvinni a 4. emeletre (lift nélkül) és kérdezte emeletenként 500 Ft? De olyan is akadt, aki a 10 Ft-ot is visszakérte.
    Szóval mind a két oldalon vannak tapasztalataim, pozitív is, negatív is.