• Vol Jin
  #30
  "Arra gondoltam itt, hogy azért az iOS készülékek és android készülékek valamilyen szinten konkurenciák. Abban igazad van, hogy nem teljes fronton, mert aki iOS készüléket akar venni az úgysem vesz androidost, de végül is a Windowsnak is konkurencia az OSX meg majd a chromeOS (a linuxot most hagyjuk mert évek óta semmit nem nőtt a részesedése ezek után már nem is hinném, hogy fog)."

  Ez tiszta sor, ezt én is így gondolom. Nem azt mondom, hogy nem konkurensek, hanem azt, hogy nem igazi, közvetlen konkurensek, hanem áttételesen. Te is érted, én is, csak körülményes megfogalmazni.

  "Ha jól tudom akkor az eddig csak tengetett motorolát végülis be akarja vetni saját hardver gyártóként, bár egyelőre erről csak halkan csiripelnek a verebek."

  Ezek ilyen vagy igaz, vagy nem híresztelések. Ami biztos, az az, hogy a szabadalmi háborúhoz vette meg a motorola mobilityt, és a tervező és kivitelező részlegekre csak vakarta a fejét, hogy mit is kezdjen vele. Mert, ha szélnek ereszti a bagázst, az költség a végkielégítések miatt, ha megtartja, akkor az költség a bérek miatt, ha nem csinál semmit, akkor szétszálingózik a brigát, így hasznavehetetlen lesz az egész, ha működtetné, akkor hogyan és mit gyártson, és mit szólnak a partnerek. Darabolja szét, és verje dobra azt, ami másnak kell. És még nem is biztos, hogy az összes lehetséges dilemmát felsoroltam.

  "tt én megint csak arra céloztam, hogy ezidáig ha valaki komplett rendszert akart venni akkor csak és kizárólag apple készüléket tudott venni. A googlenek ezért is fontos, hogy építse az egész komplett ökoszisztémát, hogy valós alternatíva lehessen ezeknek az embereknek is ráadásul ő ebből keres pénzt az OS után ugyanis nem kap. (de ha minden android OS-t használó készülék a google music store-ból vásárol az már durva bevétel lenne). Tehát itt szerintem nagyon kemény összecsapások lesznek."

  Ez sem közvetlen konkurencia, mert azokat szolgálná ki, akiket az apple úgy sem tud elérni. Itt maximum annyi történhet, hogy vonzóbbá teszi a bizonytalanoknak az androidot, akik valamilyen androidos készülék vagy egy apple termék között vacilálnak. De ebben az esetben is az androidos gyártók a közvetlen konkurensek.

  A zene az igen, az lehet konfrontáció forrása, ha mondjuk iphone-os vásárol zenét a googleshopban (vagy akármi a neve), de szoftvert azt így sem tudna.