• narumon
    #25
    "A zenebolt, az valós konkurencia, de OS szinten a Google nem az az applenek, mert minden apple készüléken iOS fut, és egy rivális gyártó készülékén sem fut iOS."

    Arra gondoltam itt, hogy azért az iOS készülékek és android készülékek valamilyen szinten konkurenciák. Abban igazad van, hogy nem teljes fronton, mert aki iOS készüléket akar venni az úgysem vesz androidost, de végül is a Windowsnak is konkurencia az OSX meg majd a chromeOS (a linuxot most hagyjuk mert évek óta semmit nem nőtt a részesedése ezek után már nem is hinném, hogy fog).

    "Már ha marad az a felállás, hogy a google csak referencia készüléket gyárt. Pontosabban gyártat. Még pontosabban egy gyártó egy típusára rápecsételi a logoját. (most a lenovo?)"

    Ha jól tudom akkor az eddig csak tengetett motorolát végülis be akarja vetni saját hardver gyártóként, bár egyelőre erről csak halkan csiripelnek a verebek.

    "Szoftver oldalon meg pláne nincs konkurencia, mert az apple boltja megkerülhetetlen illegális hack nélkül. (ezt csak azért írom, mielőtt valamelyik nagyokos megemlíteni a jailbreaket)"

    Itt én megint csak arra céloztam, hogy ezidáig ha valaki komplett rendszert akart venni akkor csak és kizárólag apple készüléket tudott venni. A googlenek ezért is fontos, hogy építse az egész komplett ökoszisztémát, hogy valós alternatíva lehessen ezeknek az embereknek is ráadásul ő ebből keres pénzt az OS után ugyanis nem kap. (de ha minden android OS-t használó készülék a google music store-ból vásárol az már durva bevétel lenne). Tehát itt szerintem nagyon kemény összecsapások lesznek.

    "Egyébként röhej az egészben, hogy bárki gyárt bármit a szektorban, azt bérgyártásban teszi. Ebből a szempontból a foxconnak a legjobb, mert neki tök mindegy, hogy kinek a cucca a sláger, azt úgyis ő készíti. (tudom, hogy sarkítok, meg a samu eleve rendelkezik kapacitással, de azért érthető, miért irigylésre méltó)"

    No ezzel teljesen egyetértek.