• Vol Jin
  #20
  A zenebolt, az valós konkurencia, de OS szinten a Google nem az az applenek, mert minden apple készüléken iOS fut, és egy rivális gyártó készülékén sem fut iOS.

  Ebből a szempontból csak a rivális hardvergyártók a konkurensek. Már ha marad az a felállás, hogy a google csak referencia készüléket gyárt. Pontosabban gyártat. Még pontosabban egy gyártó egy típusára rápecsételi a logoját. (most a lenovo?)

  Szoftver oldalon meg pláne nincs konkurencia, mert az apple boltja megkerülhetetlen illegális hack nélkül. (ezt csak azért írom, mielőtt valamelyik nagyokos megemlíteni a jailbreaket)

  Szóval igazándiból a felsoroltak közül csak a Samsung a konkurencia. (ha valamelyik agyhalott ismét hápogna, hogy miért jövök a samsunggal, hát csak jelzem, hogy azért, mert egyedüli gyártóként szerepelt a cikkben.

  Egyébként röhej az egészben, hogy bárki gyárt bármit a szektorban, azt bérgyártásban teszi. Ebből a szempontból a foxconnak a legjobb, mert neki tök mindegy, hogy kinek a cucca a sláger, azt úgyis ő készíti. (tudom, hogy sarkítok, meg a samu eleve rendelkezik kapacitással, de azért érthető, miért irigylésre méltó)