• Balumann
    "0 előnye van. Ellenben rettenet idegesítő. Csak szubjektíven tudsz róla beszélni neked van előnye nekem pl nincs."

Az, hogy számodra valamiért idegesítő, vagy nem tetszik, hogy rád akarnak erőltetni egy új felületet, mikor neked megfelelt a régi is, az szubjektív és megértem.
    Az hogy van-e előnye vagy nincs (és hogy mennyi, milyen jelentőségű), az már nem szubjektív, akármennyire is szeretnéd ezt valamiért magaddal meg másokkal elhitetni. Hhátránya, hogy meg kell szokni, kipakolni azokat például az elejére, amiket eddig start menüből értél el, csoportokba rendezni az indítófájlokat, utána pillanatok alatt megtalálsz benne bármit.
    Előnye, hogy úgy rendezed el ahogy szeretnéd, jól átlátható, gyors, könnyű eltalálni a nagy tapétákat (azoknak még nagyobb előny, akik nem bánnak olyan jól az egérrel, vagy touchpadet használnak).
    A legtöbben ráadásul úgy is úgy használják, hogy megnyitják a start menüt és elkezdik beírni a program vagy dokumentum nevét, majd enter, ez meg ugyan úgy működik itt is.

"Ugye csak viccelsz azzal peldalozva, hogy 3rd party programmal meg lehet oldani azt, ami 20 evvel ezelott s minimumnak szamitott? EZ az elonye? Yikes..."

Nem, NEM EZ az előnye. Ez egy hátránya nyilván, ha te ilyenre is szeretnéd használni, mert ezt szoktad meg. Én az ilyesmit mindig az asztalra pakoltam ki, vagy a könyvtárak linkjét a tálcán levő eszköztárra, az most is ott van nekem a baloldalt elhelyezett tálcán.

"Miért nem lehet? "
    Ezt a Microsofttól kérdezd.

"Arrol nem is szolva, ha most mashol vannak bizonyos dolgok, akkor azok eddig logikatlan helyen voltak? (ott kellett lenniuk, ha most tok logikus - mashol)"

Az hogy most máshol van, mint volt, nem következik az, hogy logikátlan helyen van vagy lett volna (nem értem, hogy mire és minek írtad ezt). Talán csak annyi a lényege, hogy amit kevesebbet használunk, azt most 1-2 kattintással több ideig tart elérni. Egy dolgot tartok logikátlannak, az a leállítás/újraindítás, nem értem miért tették a beállításokba, bőven elfért volna még ott jobboldalt, vagy bárhol a start screenen alul/felül, azt én is kerestem mindig eleinte.