• end3
    Minden hozzászóló, akinek nem tetszik a "METRO", már logikailag sem lehet konzervatív. A jelenség arról szól, hogy egy operációs rendszer felhasználói felületét a felhasználók szokásait és elvárásait szem előtt tartva kellett volna megcsinálni. Nem neked a felhasználónak kell alkalmazkodni a "zseniális, kreatív újdonsághoz", hogy felfedezd rövidebb-hosszabb idő alatt, hogy mégis használható ugyanarra, mint amire korábban használtad a korábbi Win X-est.

A felhasználók által jelenleg elérhető, közkedvelt programok mindegyike desktop alkalmazásként fut. Ez akkor is így van, ha néhány program telepítője már a legutóbbi frissítéssel kirakja az ikonját a "METRO"-ra. Jelenleg a PC-vel dolgozó emberek nagyrészét hátrányosan érinti a "METRO".

Aláírom, aki csak játszani akar annak elvileg mindegy, melyik oprendszer-változatról indul, feltéve hogy a játék "letolja" a monitorról a "METRO-"t, azaz ilyen szempontból kompatibilis a Win 8 "desktop helyettesítő" új megoldásával. (Nincs tapasztalatom, mit csinál egy két ével ezelőtti játék Win 8-ra telepítve, mert mostanában nem játszom.) Egyébként azt sem értem, mi a fészkes fenéért kell bizonyos, minden Windows verzióban meglévő alapfunkciók beállításáért állandóan "kutató mélyfúrásokat" eszközölni a felhasználói felület alatt. Azután ha megvan, kiderül, hogy még a beállító panel is egy az egyben a korábbi verziókban használatos volt, hozzá nem nyúltak a programozók. Miért is kell újra és újra "eldugni" ezeket, hiszen a profi Windows felhasználó max 5 perc alatt úgyis megtalál mindent. De azért sok gépet és sokféle Windows verziót feltételezve, ezek a feleslegesnek tűnő "ötperces újdonságok" jelentősen csökkentik a szakemberek hatékonyságát a hiba kereséseknél, beállításoknál. De az áttérő felhasználókét is egy ideig-óráig. Nem kellene "keresztrejtvény-fejteni" amikor csak egyszerűen dolgozni akar a géppel az ember, vagy a másik oldalon a segítség nyújtásokkor, mégha ez olykor élvezetes is egyikünknek-másikunknak.

Újat tanulni legtöbb ember szeret, ha persze értelmét is látja annak, akkor igazán. Nem tudom, csak nekem tűnik-e így, de pár évvel ezelőtt egy Windows + az applikációk telepítése, karbantartása-beállítása néhány óra volt csupán. De mintha mára, ez az idő alaposan megnövekedett volna, holott a gépekkel legtöbbször ugyanazon feladatokat lárjuk el mint korábban. Nem tudom, hogy az emberi munkavégzés hatékonyságát tekintve, ez indokolt-e egyáltalán. A munkavégzésre használt eszközök akkor jók, ha hosszútávon is megfelelnek a velük végezhető feladatoknak. Nem kell, hogy csupán "kreatív ötletelések" okán szívassunk többszázmillió felhasználót. Mert miért is?