• Szefmester
    Most fel fogod húzni a szemöldököd az tuti. (már ha van és nem borotváltad le a hited szerint egy pufis nejlonkezeslábast hordva)

Miért építenek egyre nagyobb tankhajókat mikor több kisebbet egyszerűbb megépíteni és javítani? Meglehet hogy még így is egyszerűbb és gazdaságosabb volt elszállítani egy db 700tonnás kockát mint 10db 70 tonnásat?

A hogyanjára meg egy gyors ötlet. (lehet láttam valahol, vagy olvastam róla nem emlékszem..) ha az alábbi módszerrel meg tudsz mozdítani egy nagy kavicsot akkor már menni fog a dolog, mert csak egy kerékké kell alakítani, azaz építesz rá egy abroncsot és amikor az kész van az egészet csak el kell gurigázni a célállomásig. Oké hogy nem egy sétagalopp, de kivitelezhető! Egy olyan érában pedig ahol egyes uralkodók "istenek" voltak akiknek a kérésére megölték volna magukat az alattvalók.. hááát.. szerintem határozottan lelkesek voltak az építkezés alatt.

A kemény munkával és leleményességgel felépített "csodákat" még mindig jobban értelmezhetőnek és feldolgozhatónak tartom mint azt hogy körbeállták ötvenen és kalimpáltak meg fütyörésztek a 700 tonnás kavics meg csak megformálódott és odalebegett ahova kellett. Azért ezt senki épeszű nem hiheti el. Még akkor sem hogy ha ezek csak a gesztusvezérlések voltak az ufoknak. :D