• nagylzs3
    #26
    > Több vetülete van a dolognak. Ha ez igaz, hogy egy gyógyszergyártó mamutcégnek megteszi a Google Apps is az Office helyett akkor: 1. zsenik dolgoznak ott, akiknek nincs szükségük az Office összetett funkcióira, egy xls számolótáblával meg jegyzettömb szövegszerkesztővel mindent megoldanak.

    Közismert tény, hogy az átlag felhasználó az office lehetőségeinek kevesebb mint 10%-át használja. Ez a 10% általában nem megy túl az egylapos számolótáblán. Ha nincs többre szükséged (vagy nem érzed szükségét!), akkor az nem azt jelenti hogy zseni vagy. Éppen ellenkezőleg!

    > 2. képzetlenek ehhez és számolótáblában vezetik azt is ami adatbázisért kiált.

    Egyérszt, te mammutcégről beszéltél. Egy mammut cégnél ha valami adatbázisért kiállt, akkor ahhoz létrehoznak egy adatbázist. Ergó, az ilyen probléma megoldása nem azon múlik hogy "office vagy nem office", hanem azon hogy a cég költ-e pénzt adatbázisos alkalmazások fejlesztésére. Másrészt meg, a képzetlenség ténye szintén nem office specifikus. Ha valaki nagyon képzetlen, akkor office-ban és Google Apps-ban is pontosan ugyan azt az egyszerű számolótáblát fogja létrehozni. A mammutcég egyébként is rossz példa volt, mert éppenhogy a mammut cégek azok akik mindenre protokolt dolgoznak ki, és kész megoldásokat használnak. Nehogy azt hidd, hogy a gyógyszergyártó mammut cég nem Oracle-ben tárolja a fontos adatok nagy részét. Esetleg az Oracle-t le fogja tudni váltani Google Aps-ra, mert abban is van többfelhasználós adatbázis kezelés. De MS Access-t ilyenre használni marhaság.