A Google Apps komoly veszélyt jelent az Office-ra
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A cégben egyébként csak LibreOffice-t használunk. Egyszerûen nincs szükség fejlettebb funkciókra, sõt a munkatársak nagy része természetesen egy LO-t sem tud teljesen kiaknázni.
killall imagent
Egyébként meg én nemtudom, hogy egy ilyen programon mint az Office mi kerül ennyibe... már mindent tudnak az ingyenesek ami kellhet... most komolyan mit kell tudni egy szövegszerkesztõnek ??? Jók az ingyenesek!!
Aki meg ilyenben professzionálisan kiadványszerkeszt az vagy hülye, vagy nem ismeri az Indesign-t vagy a Quark-ot....
Közismert tény, hogy az átlag felhasználó az office lehetõségeinek kevesebb mint 10%-át használja. Ez a 10% általában nem megy túl az egylapos számolótáblán. Ha nincs többre szükséged (vagy nem érzed szükségét!), akkor az nem azt jelenti hogy zseni vagy. Éppen ellenkezõleg!
> 2. képzetlenek ehhez és számolótáblában vezetik azt is ami adatbázisért kiált.
Egyérszt, te mammutcégrõl beszéltél. Egy mammut cégnél ha valami adatbázisért kiállt, akkor ahhoz létrehoznak egy adatbázist. Ergó, az ilyen probléma megoldása nem azon múlik hogy "office vagy nem office", hanem azon hogy a cég költ-e pénzt adatbázisos alkalmazások fejlesztésére. Másrészt meg, a képzetlenség ténye szintén nem office specifikus. Ha valaki nagyon képzetlen, akkor office-ban és Google Apps-ban is pontosan ugyan azt az egyszerû számolótáblát fogja létrehozni. A mammutcég egyébként is rossz példa volt, mert éppenhogy a mammut cégek azok akik mindenre protokolt dolgoznak ki, és kész megoldásokat használnak. Nehogy azt hidd, hogy a gyógyszergyártó mammut cég nem Oracle-ben tárolja a fontos adatok nagy részét. Esetleg az Oracle-t le fogja tudni váltani Google Aps-ra, mert abban is van többfelhasználós adatbázis kezelés. De MS Access-t ilyenre használni marhaság.
Tehát aki m$ ofiszról vált, azt tapasztalja, hogy a mentett dokumentumait sehogy sem tudja 100%-ban átmenteni más rendszerbe.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
1. zsenik dolgoznak ott, akiknek nincs szükségük az Office összetett funkcióira, egy xls számolótáblával meg jegyzettömb szövegszerkesztõvel mindent megoldanak.
2. képzetlenek ehhez és számolótáblában vezetik azt is ami adatbázisért kiált.
3. kéne az Office, de túl drága, inkább barkácsolunk Google Apps-ban. (Openoffice?)
4. egy nagyvállalatnak sincs szüksége Google Apps-nél komplikáltabb irodai szoftverkörnyezetre, a Microsoft csupa felesleges funkciót fejlesztett az Office-ba.
Egyéb ötlet? 😊
Ui.: a szalagos menü a legjobb ami történhetett az Office-szal, minden funkciót eléd tol, amire szükséged lehet épp az adott helyzetben, nem kell a ki tudja melyik almenüben turkálni. Ez egyrészt saját tapasztalat, másrészt meg amikor bejött a 2007-esben, vettem a fáradtságot és végignéztem egy videót (nem 2 perces marketinganyag volt) amelyben bemutatták az Office Fluent UI (asszem így hívják hivatalosan)fejlesztését, milyen koncepciók voltak, mit vetettek el végül is, mit tartottak meg. Lehet, hogy itt a felkent ócsárolók majd leugatnak, de elég eredeti koncepciót találtak ki anno Microsoftéknál, amelyet elõzetes mérésekre, használati statisztikákra alapoztak, és nem csak azért csinálták másmilyenre az UI-t, hogy legyen miért pénzt kérni.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Áááááá. Na az a népbutítás ezerrel. 5 évig nem voltak képesek kijavítani a feladatokban a sima elírásokat. Az elméleti kérdéseket a számtek tanszéken (monnyuk nem a BME-rõl van szó) senki nem tudta megfelelõ szintre megírni, de nem (csak) azért mert hülyék voltak hozzá.
ZIP-drive, meg olyan faxságok, amik soha nem tudtak elterjedni, behalok. Egy zéró számtek tudással megáldott emberkét, aki csak a tanfolyamot képes visszaböfögni azt nagyjábõl halálosan összekavarják. Még szerencse, hogy az ilyenek memória törlése sokkal gyorsabb, mint azé, aki foglalkozik a területtel minimális mértékben is.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
MsUser: Azt is tedd hozzá hogy az átlag irodai Micike drága aki ECDL-en tanulta a számítógépet az már akkor bepánikol ha a tanult menüsort/ikonsort kicst átvariálod. Az hogy teljesen új legyen az már apokalipszis. Anno nõvérem tanult ECDL-re, nekem meg open office volt fent (ami még akkortájt volt újdonság) követelte hogy rakjam fel az ms office-t mert õk azt tanulják. meg tegyek floppymeghajtót a gépembe mert azon kellett bevinni a feladatait. Mert a kõbaltás oktató szerint ha az benne van a tananyagban akkor abban kell bevinni a feladatot. Adtam neki egy doboz fiókban talált lemezt hogy mindre mentse le többször is a feladatot hátha majd az egyiket be tudják olvasni bent a suliban, mert télen utazni velük fél órát jelentõsen megnövelte az adatvesztést. A tanci meg a pendrive-ot nem fogadta el.
Aztán, ha kicsit megcsicsázza a júzer a cellákat (aláfesti, más szövegméret), akkor egy nagyobb ilyen táblázatból a belenyúlással, exponenciálisan növekedve ki is jön egy 50 MB-os fájl, ami word-ben lenne max 1-2 mega. Pedig semmi olyan adat, vagy számolás nincs benne, ami excelt igényelne.
A gép meg csókolommal elköszön és befejezi aznapra a munkaidejét, mert nincs elég erõforrása.
És nagyjából akármilyen gép. Mert szerintem irodai munkára ne kelljen már 8 GB a gépbe, mert a fõnököm összevonja a szemöldökét, hogy mit is csinálok tulajdonképpen ezzel a géppel munkaidõben!?
<#fejvakaras>#fejvakaras>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Könyvelõk XP-t és Office2003-at használnak rendkívül termelékenyen és hatékonyan!
És nálunk is már már adatbázis szinten használják az excelt. Esetenként többszáz sor 3-4 képernyõnyi oszlopban, linkekkel, és egyéb azonosítókkal. És nincs ám bennük függvény. Csak adat, gépnév, család, hibakód, hol van, mikor, mennyi idõs, stb stb.
GW2: Prana - Hanako - Zen Paradox [MoD] (Piken) | Aion: Prana [c ude] (Spatalos/Elyos) | Guild Wars: Hanako Ken - Zen Paradox
killall imagent
Valszeg mert csak ennyi az igazi újdonság egy-egy új verzióban. Ugyanis amúgy ha csak egy sima verziófrissítés lenne néhány új funkcióval, akkor nem lehetne újra és újra eladni ugyan azoknak a vevõknek, pl az egyes kormányzatoknak vastag pénzekért.
Kár hogy a munkahelyemen is M$ office alkalmazásokat favorizálják 😞
Igazából bármelyik irodai programcsomag megfelelne, ha nem kellene minden verzióváltáskor újra tanulni a gyorsbillentyûket és funkciókat, ami egyre nehezebben megy ahogy öregszem. És ez meg is látszik a munkámon; nemhogy javulna a teljesítményem, hanem egyre lassabban tudom elvégezni a feladatokat, mivel állandóan a súgókat kell bújnom egyszerû funkciók elõhívásához is.
Örülök hogy van fejlõdés, és továbbra is folynak a fejlesztések, de egy-egy új programverzió megjelenésre manapság már libabõrözik a hátam. 😛
Értelmezõ kéziszótárt is mellékelek legközelebb a kommentjeimhez. Már régóta érik a dolog.
Nem vettem sertésnek, jelentem alássan, tisztelt lamer the true... 😉 te se vedd sertésnek.
Ehh.
Nem sértés, de ha valamirõl nem tudsz semmit, legalább bölcsen hallgass 😊
(Ezek szerint az OpenOffice-t, LibreOffice-t relatíve nem használja senki.)
Szerintem sok elõnye van, de legalább ugyanannyi hátránya is. Bár viszonylag ritkán használom, annyira nem vagyok képben vele.
Amit hiányolok az egy értelmes helyesírás ellenõrzõ ebben a libre office is szánalmas az MS hez képest.
Nekem alap dolgokra simán elég lenne szerintem ha hozná az MS szintjét.
killall imagent