Don\'t Starve
  • lammaer
    Pár tipp ami nekem sokat segített volna ha az elején tudom....

- a szóköz nyomvatartásával a főhős automatikusan begyűjti a környéken lévő dolgokat, nem kell egyesével kattingatni köztük. Ha van a főhős kezében valamilyen eszköz (pl balta) akkor azt is automatikusan használja. Pl így ha kézbeveszünk egy baltát, beállunk egy sűrű erdőbe, csak rá kell tehénkedni a szóközre és csattog a fejsze meg szedi össze a karakter a fákat/tobozokat.
    Harcban sem utolsó használni....

- a pókokat éjjel nagyon könnyű farmolni. Amikor eljön az este, a pókok egyesével kijönnek a fészkükből, akkor könnyen kinyírhatóak. Én egy tábortüzet szoktam rakni a közelbe (majdnem a pókhálós rész mellé, aztán csak várom hogy jöjjenek). Ráadásul ilyenkor "ugrópók" nem is jön, csak simák.
    Csak ne lépjük rá a hálós részre, mert akkor egyszerre támadnak mint napközben.

- trágyát a legkönnyebb a békés malacokkal termeltetni. Szinte bármit meg lehet etetni velük, még a rohadt kaját is, ennek eredménye 1 trágya lesz. Egy malacot 15 másodpercenként lehet etetni, gyorsabb/hatékonyabb mint a "bölények".

- A madárketrec zseniális találmány: szinte bármilyen kajából friss tojást csinál, még a záptojásból és monster meatből is - csak süssük meg, és voilá, sose fog megromlani semmink. Ha van mellé tűzhely (crock pot) onnantól kezdve nem lesz gondunk kajával.

- ha találunk valahol agresszív vagy békés malacokat, tőlük nem messze telepedjünk le. Nagyon sokat segítenek a támadó kutyák ellen, csak elég becsalogatni közéjük, és lerendezik a kutyákat (ez az 50. nap után érdekes, ahogy egyre több kutya jön...).

Amúgy jelenleg a 130. napnál vagyok, most éppen keresem a kaput, ami adventure módba visz...
    ------------------

Amúgy a játékhoz rengeteg, jobbnál-jobb mod van, bár némelyik már kicsit csalás szintű, szóval érdemes csak óvatosan. Én jelenleg 3 modot használok, ezek szerintem változatosabbá/kényelmesebbé teszik a játékot mintsem nagyon könnyítenének rajta.

MorePlantables: kicsit megvariálták az ültetéseket, pl lepke helyett magokat lehet elültetni hogy virágok nőjenek.

RPG HUD Én a 25ös neat verziót használom, kicsit megnöveli az inventory méretét (nemcsak a nálunk, de a ládák/hűtők stb méretét is), de ami még fontosabb, a hátizsák és a páncél külön slottal rendelkezik, nem egymást kizáróak. Emellet számokkal mutatja az éhség/sanity/életerő értékeket, plusz mutatja a "rosszaságot" is ami amúgy nem látható. A képernyő forgatása is kézreállóbb (Q/E)

Potions Van alkémia gépünk és nincsenek varázsitalok? Nos, mostmár vannak. Kicsit talán túlságosan erősek, plusz mivel nem romlandóak, nem kell állandóan azzal foglalkoznunk hogy mi romlik meg...