314
Don\'t Starve
  • lammaer
    Ja, mondják hogy most Woodie az OP karakter.

De mivel ugye az ernyő nem használódik el (és ugye ezt te is tudod :) ) ha egyszer megvan onnantól kezdve a rémálom víziód elég irreális, nem?
  • lammaer
    Én speciel nem látom nagyon hasznosnak a tallbird felnevelését, főleg hogy amikor felnő ellenségessé válik. Tehát poénnak jó, de haszna nincs :)

Még mindíg az adventure móddal küszködöm, a 4. pályán -archipelago- vagyok (úgy hogy engedélyeztem magamnak egy minden pálya elején történő mentést, de még így is cefetül nehéz, el se tudom képzelni hogy bárki meg tudja csinálni záros határidőn belül az adventure módot a rendes szabályok szerint), tegnap sikerült 3x meghalnom. Egyszer már majdnem a végén voltam, amikor a 4. teleportató elemről kiderült, hogy irdatlan mennyiségű killer bee kaptár veszi körül.
    EGyelőre még lövésem sincs ezt hogy fogom megoldani, mert kétlem hogy a bee-hat elég védelmet nyújt amikor folyamatosan 5-6 kaptárnyi darázs esik az embernek.

Valszeg intenzív fire dart használat lesz :D
  • Lumania
    Nem kell annyira félni a robot szikrázásától, elég keveset sebez. Nekem eddig nem jelentett problémát.
  • Cuchulainn
    Azért ennyire nem kell fájdítani a fejed miatta, nekem még sohasem sikerült felnőtt tallbirdig eljutnom, "közepesig" is csak egyszer. Sajnos a smallbird rettenetesen életképtelen, bár a legutóbbi update után egy kicsit mintha csiszoltak volna rajta, de még így is baromi nehéz vele bánni.

A legutóbbit a saját kaptárom méhei csípték agyon amikor mézért mentem. :P
  • plu604
    Nem lépi át, de egyfolytában jönne a karakter felé és támadna :D Sok értelme nincs felnevelni egy ilyen madarat, csak gond van vele :/
  • plu604
    Végülis Woodie mellett döntöttem. Szinte láttam magam előtt ahogy esernyő nélkül szaladok haza a robottal és szép lassan meghalok... Meg Woodie-nak tetszik az elpusztíthatatlan fejszéje és a rajta ülő "átok".
    Bázisépítés közepén vagyok, loptam egy Tallbird tojást, ki akarom kelteni... Már csak azon kattogok hogy mit csináljak a felnőtt Tallbird-del, az agresszívvé válik :D Valaki nem csinált még ilyet? Arra gondoltam esetleg építhetnék neki egy ketrecet, fakerítésből. Vagy azt átlépi...? Ezt mindjárt tesztelem.
  • lammaer
    A lakhelyre én mindenképpen építenék villámhárítót, mert gondolom nem 100% hogy mindig belémcsap, annyit nem ér a bónusz hogy esetleg egy mellécsapó villám szépen felgyújtsa az egész kócerájt :) Barangolás közben meg jöhet a villám :)

Amin még gondolkodtam az a brutális statok - a geart dobó lények jelenléte nem olyan gyakori tapasztalatom szerint, szóval nem vagyok biztos benne hogy olyan egyszerű lesz kimaxolni.

-----------

Pókháló sztem nem probléma: minden világ tele van pókokkal, pikk-pakk be lehet szerezni. Egy apró trükk hogy ne egyszerre kelljen megküzdeni az összes pókkal (plusz az ugráló harcosokkal :) ) - ahelyett hogy rámegyünk a pókhálóra és beriasztjuk az összeset, naplemente előtt látogassuk meg a pókfészkek környékét - akkor ugyanis egyesével szépen előjönnek a pókicák, akiket könnyű igy lecsapni. Ugyan a környéken lévő többi is aggrózni fog, de mivel többnyire nem tömegben jönnek hanem szépen sorba, nagyon jól el lehet kalapálni őket. És ilyenkor ugrópók nem jön...

------------

Amúgy én még mindig az adventure móddal küzdök, őszintén szólva "kicsit" csalok, mert szerintem anélkül csak nagyon prók tudnák megcsinálni. Szóval halál esetén gyors alt+f4, mert elég gáz hogy mondjuk a 4. pályán ha meghalok, akkor megint visszakerülök az elsőre.

Majd ha ezt letudom, akkor teszem fel az új patchet...
  • plu604
    "The umbrella will never break as long as you don't use it as a weapon."
    Ezzel megvolnánk. Most már csak a villámhárítós téma érdekelne.
  • plu604
    A robot nekem is tetszik, brutális statokat lehet gear zabálással elérni, de az esernyő necces. Egyrészt az egyik kezed fixen foglalt, másrészt pókháló kell a gyártásához amit néha macerás összeszedni. Valami tetőt nem lehet építeni ami alá behúzódhat? Meg villámhárítóként is szolgál? Mert ha nem, akkor kénytelen vagy villámhárítót építeni, de az meg akkor elveszi a bónuszát.
  • lammaer
    Nagyrészt a karaktereket egyensúlyozták

Wolfgang pl sztem egész komoly gyengítést kapott, eddig vele toltam de asszem most át fogok állni vki másra. A robottal szemezek, esernyővel egész használhatónak tűnik :)
  • csokicsiga #144
    Valaki tudja, a mostani updatebe , mi változott?
  • lammaer
    A gallyakat nem kell trágyázni, a füvet meg a bokrokat viszont igen. Lehet manureval (ami a beefalóból vagy a malacokból jön) illetve rot-tal is.

Ahogy írja Cuc, ilyenkor a szinük megváltozik. Egy idő után újra kell trágyázni, szóval figyelj rá.

Úgy tudom ilyenkor ugyanolyan ütemben nőnek mint a nem áttelepített példányok, persze a tél rájuk is hatással van.
  • Cuchulainn
    Amikor először elülteted akkor 1x meg kell trágyázni rendes trágyával. Ezután máshogy is fog kinézni. Előtte, ha rákattintasz mondja is a karakter, hogy "It needs poop".
  • Baxo
    Köszönöm az infokat. Fű farmot is telepítettem a táborom mellé, de olyan nehezen nő ki, azaz a 18. napon vok, de nem akar kinőni, pedig már vagy 8 napja ültettem. Némelyiket trágyáztam is már rothadt hússal, de nem akar akkor sem. Gallyak azok kinőttek, bár úgy tűnik azok is lassabban, mint amelyek, eredeti helyükön nőnek.
  • lammaer
    Alternatívaként érdekes lehet még a more plantables mod is.

Ez esetben magokat kell ültetni a virágok növesztéséhez (kicsit realisztikusabb mint lepkét ültetni, bár tény, játékmechanikailag könnyebbé teszi a dolgot hiszen a magokhoz nem kell lepkeháló, hozzák a madarak).

(jelenleg még nincs updatelve a tegnap kijött kiegészitőhöz, de sztem hamarosan meg lesz).

• Lumania
    Lepkehálóval lepkéket elkapod, és elülteted a lepkéket.
  • Baxo
    Kaptár szeretnék a táboromhoz közel csinálni, de nem igen van virág, mert felvettem őket. Lehet valahogy ültetni? Ásóval máshonnan próbáltam felvenni, de nem tudok.. :S :(
  • csokicsiga #137
    Hopp, megtaláltam sorry
  • csokicsiga #136
    Csak azt nem tudom sajnos, hogy hova telepítette fel a Don't Stave játékot , mert egyből Steamböl indítom a játékot.
  • lammaer
    No, tegnap sikerült végre megtalálnom az ajtót, ami adventure módba visz :)

Hát, jó kis kihívás így a játék....

Két pályát láttam eddig: az egyiken permanens tél van, kapsz egy nyuszisapkát/hátizsákot meg egy melegítő követ, aztán nesze, éld túl. Ráadásul a pálya zónákra van osztva amiket obeliszkek választanak el egymástól, azokon meg csak 30 alatti sanity-nél lehet átmenni :) Ja, és a biztonság kedvéért egy baromi nagy küklopsz nyúl is abajgat :)

A másik az meg állandó nyár (ez mondjuk nem rossz), viszont a térkép5 zónából áll és mindegyikben más nyersanyag van, nincs olyan zóna ahol megvan minden. Minden zóna határán an egy nagy a halom agresszív szörny (az egyiknél pókok, a másiknál a struccok), végülis átrohanni át lehet. Ami viszont gáz hogy nem volt szaporítható fa, csak a gallyakat adó meg a lump evergreen (ami nem ad tobozt csak fát). Szóval állandó fa hiány van.

Mindkettőn sikerült meghalnom, ilyenkor kikerülök megint az ajtó elé. Izgalmas lesz, hogy elvben egymás után 5 ilyen jellegű pályát kell megcsinálni a kaland mód befejezéséhez, és halál esetén visszakerülünk az ajtó elé... itt sztem fogok "mentéseket csinálni" két pálya közt, mert azért ez nem kicsit nehéz már :D

De tetszik a koncepció, jók ezek a küldik, ezekhez képest a sima játék egész könnyűnek tűnik.

(amúgy ott is megszívtam, 150. napon egy piros kutya leégette a 25-30 bokorból álló berry ültetvényemet... nem kicsit voltam mérges :) )
  • lammaer
    Minden modot úgy kell installálni hogy simán csak kitömöríted a mods könyvtárba, és az ott lévő modsettings.lua szöveges fájlba beleírsz egy sort - mondjuk notepaddal:

ModManager:AddMod("RPG HUD")

Az idézőjelek közt mindíg a könyvtár pontos neve legyen.

Ezután ha indítod a játékot, kiírja hogy milyen modok aktivak éppen, és mehet a móka.
  • csokicsiga #133
    RPG HUD kitömörített dolgait, hova kell másolni, vagy mit kell vele csinálni, és, még a játékban belül is külön aktiválni kell, mint a wownál az addonokat? Előre is köszike !
  • Cuchulainn
    :D

Ha bármiylen húst adsz egy malacnak akkor követni fog egy adott ideig és azt csinálja amit te, megtámadja aki téged támad, ha fát vágsz ő is vág, ha követ törsz ő is tör. A földön lévő kaját továbbra is feleszi és megtámad magától dolgokat amit egyébként is megtámadna (a saját kis smallbirdöddel nem érdemes összehozni mert szomorú vége lesz :P)
  • lammaer
    @Wolf - ja dudort láttam :)

"Szintén működhet, ha sok malacot felbérelsz hússal (lehetőleg persze monster meat) és beállítod őket fát vágni." - mi a fene, ilyen feature is van? :)

Rohanok haza, este van egy kivágni való erdőm... :)
  • Cuchulainn
    Másik jó taktika, hogy adsz négy monster meatet egy malacnak (távol a többitől lehetőleg) Ettől elkezd vérmalaccá változni, de ha elkezded csapkodni időben akkor még azelőtt leverheted, hogy rád tudna támadni
    Ez 2 húst és 1 bőrt ér.

Szintén működhet, ha sok malacot felbérelsz hússal (lehetőleg persze monster meat) és beállítod őket fát vágni. Az intenzív favágás hatására rendszerint jön az ent, akit a malacok azonnal megtámadnak, és sok el is szokott hullani. Eredmény: sok fa, sok hús, esetleg 1-2 bőr és persze "élő fa" az entből.
  • MEdievil
    A kis dudorból már látszik hol fognak támadni. Arra kell figyelni, hogy nem szabad mohónak lenni és egyszerre csak egy tárgyat lehet felszedni a földről mert különben tényleg megütnek.

Én is véletlen fedeztem fel, pont az egyik bázisomon volt ilyen fej és zavart. Amúgy Disznó házat is szét lehet verni, és az is ad.
  • lammaer
    Köszi a tippeket, pig skin-t eddig még nem nagyon tudtam szerezni. Fene tudta hogy a karón lévő fejekből lehet szerezni :)

Mocsarat nagyon utálom, azok a nyavajás tentaclék nagyot tudnak ütni....
  • MEdievil
    Nekem a football helmet vált be.
    Egy respawn pont melett van négy totem azt szét kell verni kalapáccsal és máris van 4 sisakra való pig skin. Mocsárban is lehet találni néha disznó fejet karón. Oda meg amúgy is el szoktam menni körbenézni mert mindig akad ingyen hús/silk/ tentacle spike.

Kajából meg a Mézes dolgok a legegyszerűbbek nekem. Honey Ham, Honey nuggets. (méz + hús meg ami éppen van (répa, bogyók).
  • lammaer
    Jaja, nálam ha jön a kutyaugatás, már rohanok is ki a táboromból, miután az első alkalommal leégett az egész erdőm miatta. Asszem van még kék is - télen - de az nem olyan gázos mert nem gyújtogat :)

Szerencsére fapáncélban simán lehet futni előlük, szépen be szoktam csalogatni a vadmalacok közé őket aztán nézem a showt :)
    100+ nap után már rohadt sokan vannak, sztem nem is tudnám legyőzni őket sima harcban.
  • lammaer
    Amúgy kinek-mi a favorit kajája (crock-pot recept)?

Én alapvetően 4 dolgot gyártok:

- dragon pie: ugye egyértelmű, egy dragon fruit és három gally, igen olcsó. Mondjuk még a madárral is lutri hogy hány dragon magot csinál (van amikor csak egyet dob az átkozott)....

- butterfly muffin: lepkeszárny+bármilyen zöldség, a maradék meg két gally.

- Pierogi: 1 tojás (monster meatből) + 1 monster meat (általában halomban áll pókvadászat meg a kutyák után) + 1 zöldség (többnyire gombát használok, egy eső után annyi van mint a rosebb + 1 szabadon választott (többnyire bogyókat használok, szintén nagy a farm)

- stuffed eggplant: a lila zöldség + 1 másik zöldség és 2 gally

Ezeket találtam a legkönnyebben elérhetőnek. Persze rengeteg recept van itt, csak kiváncsi vagyok gyakorlatban kinek-mi jött be.
  • MEdievil
    Sikeresen megtapasztaltam hogy nem csak egyfajta Hound van :)

Miközben azon csodálkoztam miért esett Red Gem belőle gyönyörűen felgyújtotta az egész környéket. Oda lett a virágos ültetvény majd tovább terjedt az erdőre aminek a másik oldalán volt a gyümölcsös, gyékényes bokros rész. Mivel volt villám hárítóm így nem gondoltam volna hogy baj lehet
  • lammaer
    Mindíg tanul az ember, ez a jó ebben a játékban :)

Valakinek sikerült már adventure módba kapcsolni? Már összeraktam a teleportert, de nem akarok új világot indítani, inkább az ajtó kéne :)

-------------------------

Tegnap sikerült "rájönni" hogy a szellemeket is meg lehet támadni, csak a ctrl-el kell kattintani rájuk. Így végre megvan a nightmare fuel forrás, sikerült megcsinálni a harmadik gépet is.
  • Cuchulainn
    Kis kiegészítés :)

"- trágyát a legkönnyebb a békés malacokkal termeltetni. Szinte bármit meg lehet etetni velük, még a rohadt kaját is, ennek eredménye 1 trágya lesz. Egy malacot 15 másodpercenként lehet etetni, gyorsabb/hatékonyabb mint a "bölények". "

Még jobb, ha csak lepakolod egy kupacba a dolgokat a falu közepén, nemsokára ott lesz egy kupac trágya, mert az etetést megoldják maguk. :)

"- A madárketrec zseniális találmány: szinte bármilyen kajából friss tojást csinál, még a záptojásból és monster meatből is - csak süssük meg, és voilá, sose fog megromlani semmink. Ha van mellé tűzhely (crock pot) onnantól kezdve nem lesz gondunk kajával."

És az sem megvetendő, hogy valamiulyen zöldséget etetve 2-3 olyan magot dob ki. Végtelen dragonfruit ültetvény here I come...

"- ha találunk valahol agresszív vagy békés malacokat, tőlük nem messze telepedjünk le. Nagyon sokat segítenek a támadó kutyák ellen, csak elég becsalogatni közéjük, és lerendezik a kutyákat (ez az 50. nap után érdekes, ahogy egyre több kutya jön...). "

Arra azért érdemes figyelni, hogy ha teliholdkor kintfelejtődnek vérmalaccá változnak, és csúnyán szétverhetik a bázisunkat/minket...
  • lammaer
    Pár tipp ami nekem sokat segített volna ha az elején tudom....

- a szóköz nyomvatartásával a főhős automatikusan begyűjti a környéken lévő dolgokat, nem kell egyesével kattingatni köztük. Ha van a főhős kezében valamilyen eszköz (pl balta) akkor azt is automatikusan használja. Pl így ha kézbeveszünk egy baltát, beállunk egy sűrű erdőbe, csak rá kell tehénkedni a szóközre és csattog a fejsze meg szedi össze a karakter a fákat/tobozokat.
    Harcban sem utolsó használni....

- a pókokat éjjel nagyon könnyű farmolni. Amikor eljön az este, a pókok egyesével kijönnek a fészkükből, akkor könnyen kinyírhatóak. Én egy tábortüzet szoktam rakni a közelbe (majdnem a pókhálós rész mellé, aztán csak várom hogy jöjjenek). Ráadásul ilyenkor "ugrópók" nem is jön, csak simák.
    Csak ne lépjük rá a hálós részre, mert akkor egyszerre támadnak mint napközben.

- trágyát a legkönnyebb a békés malacokkal termeltetni. Szinte bármit meg lehet etetni velük, még a rohadt kaját is, ennek eredménye 1 trágya lesz. Egy malacot 15 másodpercenként lehet etetni, gyorsabb/hatékonyabb mint a "bölények".

- A madárketrec zseniális találmány: szinte bármilyen kajából friss tojást csinál, még a záptojásból és monster meatből is - csak süssük meg, és voilá, sose fog megromlani semmink. Ha van mellé tűzhely (crock pot) onnantól kezdve nem lesz gondunk kajával.

- ha találunk valahol agresszív vagy békés malacokat, tőlük nem messze telepedjünk le. Nagyon sokat segítenek a támadó kutyák ellen, csak elég becsalogatni közéjük, és lerendezik a kutyákat (ez az 50. nap után érdekes, ahogy egyre több kutya jön...).

Amúgy jelenleg a 130. napnál vagyok, most éppen keresem a kaput, ami adventure módba visz...
    ------------------

Amúgy a játékhoz rengeteg, jobbnál-jobb mod van, bár némelyik már kicsit csalás szintű, szóval érdemes csak óvatosan. Én jelenleg 3 modot használok, ezek szerintem változatosabbá/kényelmesebbé teszik a játékot mintsem nagyon könnyítenének rajta.

MorePlantables: kicsit megvariálták az ültetéseket, pl lepke helyett magokat lehet elültetni hogy virágok nőjenek.

RPG HUD Én a 25ös neat verziót használom, kicsit megnöveli az inventory méretét (nemcsak a nálunk, de a ládák/hűtők stb méretét is), de ami még fontosabb, a hátizsák és a páncél külön slottal rendelkezik, nem egymást kizáróak. Emellet számokkal mutatja az éhség/sanity/életerő értékeket, plusz mutatja a "rosszaságot" is ami amúgy nem látható. A képernyő forgatása is kézreállóbb (Q/E)

Potions Van alkémia gépünk és nincsenek varázsitalok? Nos, mostmár vannak. Kicsit talán túlságosan erősek, plusz mivel nem romlandóak, nem kell állandóan azzal foglalkoznunk hogy mi romlik meg...
  • lammaer
    Sztem ugyanúgy jár az XP... amúgy én is az izommal tolom, sztem is az a legjobb az eddig unlockolt 5-6 közül...
  • Lazarus
    Én az izompacsirtával szoktam menni, jól jön a plusz élet és gyomor kapacitás
  • xido
    annyiban van,hogy megkapd a többi karaktert

tényleg..valaki kezdett már újat a többiekkel,vagy mindenki csak Wilsonnal nyomja?:)
  • lammaer
    Próbáld ki aztán mondd el nekünk :)

(amúgy az XPnek sok jelentősége sztem nincs :) )
  • csokicsiga #116
    Srácok, ha saját elosztású pályát választok, ahol megszabhatom, miből mennyi legyen, ha, ott meghalok, akkor is kapok xp-t, vagy csak a sima pályán, amit a gép ad?
  • xido
    az ábrán látod mi kell hozzá,hogy összerakhasd...a hozzávaló robotnál meg adva lesz a listában..