Don\'t Starve
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hess innen troll.\"
de igen, csak sokkal lassabban. nõ a fû is, a gally is.
\"Hess innen troll.\"
Bár egész jó kis táborom van rengeteg nyúlcsapdával, hûtõvel meg farmmal, a teleket vmilyen oknál fogva és felfedezéssel szoktam tölteni. Az alábbi dolgokkal minden további nélkül túl lehet élni:
- heat stone (fontos)
- némi indulókészlet axe és campfire gyártáshoz
(természetesen kell minden más ami egyébként is kéne - dárda, fapáncél stb stb - ezek kimondotan a téli túlélés zálogai)
Kb annyi az egész, hogy a heat stone tábortûz közelében "feltöltõdik" meleggel, így még téli ruházat nélkül sem fagyok meg egy darabig. Ezt az idõszakot használom fel arra hogy napközben bóklásszak és összeszedjek minden útba esõ dolgot (répa, bogyók, szalma, gallyak kavicsok).
Amikor jön a "fagyás" effektus gyorsan ledobok egy tábortüzet olyan helyre ahol van fa vagy gyûjtögetni való, hogy a heat stone töltõdése közben is el tudjam foglalni magam. Amint feltöltõdött és még nincs éjjel, megyek tovább.
A lényeg hogy sose fogyjak ki a szalmából és a fából, hogy mindíg tudjak tábortüzet rakni, és akkor kb annyi a nehézség a télben hogy napjában kb 2x meg kell állni (egyszer napközben és éjjelre) tüzet rakni és feltöltõdni. Mindig fák mellett rakok tüzet, szóval amíg tart a töltõdés, egybõl pótolom is a tûzrakáshoz használt fát.
Alapvetõen erdõs-mezõs területen minden probléma nélkül meg lehet oldani, ott mindíg lehet mindent találni ami ehhez az alapvetõ túléléshez kell, plusz mivel muszáj mozogni - mert semmi sem termelõdik/nõ újra télen, ezért olyan helyre ne menj ahol azon a télen már voltál - közben felderítesz.
A talált répát/bogyót mindíg süsd meg, sose edd nyersen a maximális hatás végett. Mivel naponta minimum 2x van tüzed, ez nem lehet gond :)
Még valami nagyon érdekelne, kb. hányadik naptól jön tél, és meddig tart, és hogy lehet átvészelni?
Elõre is köszi!
\"Hess innen troll.\"
Fõleg a mézbõl készített cuccok sokat dobnak rajta, ezenkívül a jerky/small jerky is sokat ad, és a megsütött zöld gomba is (a nem megsütött sokat vesz le)
Sok ruha is ad, a legjobbak talán a dapper vest és a top hat, indirekt módon pedig hasznos lehet az esernyõ, ami megakadályozza, hogy az esõ csökkentse.
De a legköltséghatékonyabb módszer ha malacok közelében vagy, az folyamatosan viszi fel.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
arra figyelj, hogy rohadt éhes leszel alvás után.
occó e cigi és lötty érdeklõdni pmben
Mondták alvás, de hogy, és még mivel lehet, hogyan?
Elõre is köszi!
\"Hess innen troll.\"
Nem lehet valamivel kevesebbért hozzájutni a játékhoz, vagy kipróbálni?
Mert így elsõnek sokért gondolom az árát.
\"Hess innen troll.\"
Okulásképp: Fejbevág meghalsz, saját fegyveredtõl... LOL
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
és még mindig az alap világban vagy,vagy már fejezetet is léptél meg világot is?:)
Élet visszatöltésére pedig leginkább a pókokból esõ balzsam receptje a legjobb, mindig viselj Log Suit-ot ha harcolni mész, sokat csökkent a sebzésen.
Imádom a játékot, bár most vizsgákra készülök meg esszéket írok, de amikor csak van idõm játszok vele. 117. napon vagyok, eléggé magabiztos pontot értem már el, csak ha valamit nagyon elrontok akkor halhatok meg, ha elérem az 1 évet akkor nekiállok az adventure mode-nak, úgy hallom az elég nehéz!
-Virágszedés
- Kaják, fõleg a crock pot-ban készültek, abból is amiben méz van.
- A legtöbb ruha, legjobb a Top hat, de a legegyszerûbb a virágkoszorú
- Az alvás ahogy már írták.
Health("szív"):
- Virágevés
- A legtöbb kaja, kiemelten hasznos a dragonpie és a sliced pomegrate
- A pókokból kiesõ mirigy megevése
- Lepkeszárny megevése
- A mézes sebkötés illetve a pókmirigybõl gyártható balzsam használata.
Lehet gyártani hálózsákot és sátrat is,mindkettõ jó alvásra,csak ha a hálózsákot választod,legyen nálad bõséges reggeli,mert piszok éhesen ébredsz:)
Az agyra a kék gomba és az alvás:)
Harmadjára futok neki, iszonyat addiktív, van egy elég bõ learning curve-je a játéknak (nem tudom hogyan mondják magyarul, elnézést) és ez az ami megfog igazán!
Mindkét alkalommal az elsõ tél ölt meg, másodjára már volt tervem, csak a bázisomat valamelyik köpõcsöves ellenség igluja közelébe építettem, ami egy nagyon súlyos hibának bizonyult :)
A space gomb hasznos nagyon erre (is) :D
Esetleg nincs valakinek pluszba, ajándékba a játék? Tudnék felajánlani ezt-azt.
Küldj PM-et ha érdekel! :)
Akkor kezdjük elölrõl. :-(
a francba,talpon voltam 17 napot :)
amúgy kipróbáltam a személyre szabott világot,sok kajával,kevés ellenséggel...így is elszúrtam valamit :)
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Voltak kutyák, mászkáló fa, méhek, pókok, mindenkit legyõztem, faszányos kis táborom volt, sátor, kétféle science machine, ládák, bokrok, minden ami kell, (pedig egyszer egy rohadt piros kutya amikor meghalt lángra lobbantotta a gally-farmot és újra kellett ültetnem), túléltem egy telet, volt rengeteg kajám, méheim, közelben nyuszik, marhák, nem messze pókok, rengeteg aranybánya, további méhek, és õk lettek a vesztem, amikor elindultam becserkészni néhányat bee mine-hoz, agyondöfködtek, mert nem figyeltem az életemre. :( Nincs kedvem pillanatnyilag nekifutni még egyszer.