• caius marius
    #62
    „Caius: az általad említett "millió seb" felsorolása helyett tovább sorolgatod az autóellenes fa**ok ócska ostoba és hazug dumáját!"
    40t kontra 2t

    „Ha neked nem tetszenek az autók, tessék, lehet vidékre költözni, vannak olyan helyek, ahol naponta 1 db autót leszel kénytelen végigszenvedni."
    Ez nagyon okos mondat volt.

    „Jaaa, hogy a nagyvárosi civilizáció meg kell, mi? A közeli munkahely, hogy ne kelljen hajnali 4-kor kelni, mint régen aparasztemberek, hogy pirkadatra kiérj a földekre? Meghát a városban a bolt is közelebb van. Meg nem kell sárban tipródni míg odaérsz..."
    Kell a francnak, épp most készülök itthagyni...
    04:30-kor csörög a „vekker", hogy legyen időm edzeni, melóba indulás előtt. Hopp ezt benézted. Sár van Pesten is.

    Valld be: te is szereted a normális emberi minőségű életet. Akkor miélrt papélsz másoknak az ellenkezőjéről? Nem szégyelled magad?
    A „normális" emberi minőségű élet nem az autózással kezdődik... Legalábbis nálam.
    Ja, és nem szégyellem magam kicsit sem.

    Tudod, a luxus az nagyon SZUBJEKTÍV FOGALOM. Ami neked luxus, vagy csak egyszeráen nincs rá szükséged (a kettő összefügg) az a másik embernek meg NEM luxus, hanem a napi létezés egyik legalapvetőbb feltétele.
    Mint már említettem alant, az, hogy Mucika bemásszon az autójába és elguruljon a postára, bevásárló központba, stb. nagyon fontos helyre, nos ez nem létszüghség! De az sem, hogy a hivatalba, irodába, autóval menjen.

    Megfordítva is igaz: ami neked a normális élethez tartozik, azt meg egy másik farok luxusnak nevezheti, és ócsárol téged.
    Vigyázz, mert te is összeakadhatsz valami elhivatottságtól villogó szemű figurával, aki a kőkorszakba akar visszataszigálni téged.
    A kőkorszak az Otto motor.

    Ha nem találunk valami objektívebb megközelítést a "luxus" fogalmára, mint egy-egy ál-környezetvédő és civilizációellenes figura véleményét, akkor soha nem jutunk előbbre, csak végnélküli hadakozás lesz.
    Te az autód gazdaságtalan működtetésétől leszel civilizált? Gratula!
    Na most leszállok a vonatról, majd folyt. köv. :D