• Balumann
    #38
    Az olyan alkalmazásokat (metro alkalmazások többsége) amiket touch screenre terveztek nem kell megszokni, érintőképernyő nélkül le kell törölni (kijelölés, alul rákattint az eltávolításra, pár másodperc).
    Én csak 2-3 -at hagytam meg, az interaktív tapéták miatt, pl. időjárás.

    A metrot úgy tervezték, hogy tökéletesen használható legyen akármivel irányítod. Egérrel is kényelmesebb, mint a régi start menü, könnyű átrendezni, csoportokat létrehozni, keresés ugyanúgy működik, mint eddig. Az összes alkalmazás megtekintéséhez jobbklikk bárhova, összes megtekintése, majd alul - gombbal "mappákba" rendezi.
    Nincsen hátránya a hagyományos start menühöz képest, ha már megszoktad benne, hogy mi hol van, berendezted igények szerint, stb..
    Az nem tudja csak megszokni, aki nem akarja (ami viszont érthető, nem volt létfontosságú ezt ráerőltetni az emberekre, nincs mindenkinek ideje/kedve arra, hogy új felületet, elrendezést szokjon meg).

    Az Office szalagjával is ugyanez a helyzet, sokkal jobb azt használni, de pláne aki nem csak egyszerű szöveget szerkeszt, annak újra meg kell tanulni (kérdés minek, ha a régit meg már gondolkodás meg keresgélés nélkül tudja használni, az újat lehet már sose fogja tudni úgy kezelni).
    Én is ismerek olyat, aki szidta mint a fene, de olyan alapdolgokat keresett percekig, ami ott van a leglogikusabb helyen akkora ikonként, hogy majd kiböki a szemét. :D