Az érintő kijelző jó dolog, mert közvetlenül az elérni kívánt funkcióra böksz rá, míg egér/billentyűzet esetén egy közvetett folyamat játszódik le.
Cégen belül kaptam már agyvérzést olyan egérbeállításoktól amiket nem is értettem miért rakott be a kedves kolléga (pl megállítottam az egeret és az még csúszott tovább pár centit, vagy megmozdítottad 1mm-t és átszelte a képernyőt, meg ennek az ellenkezője, hogy focipályányit húztam, mire 1mm-t odébb ment...stb)
Míg az érintőkijelző az fix.
DE!!! Használtam 22,5"-os érintős monitort. KB két hétig volt mókás, de aztán már csak elvétve nyúltam hozzá, mert netezésnél is egy óra múlva már szakad le a karod. Sem a mérete, sem a szöge nem volt ideális, ráadásul elég közel kellett hogy legyen hozzám a kényelmesebb használat miatt. Akkor meg a szememet bántotta hogy 30cm-ről bámulok egy monitort.
Tabletekhez, telefonokhoz és egyéb "ultramobil" eszközökhöz amik kicsik, könnyűek és oda rakod őket ahova akarod, az érintő képernyő nagyon jól illik. De asztali, vagy nagyobb megoldásokba nem kellene erőltetni. Egyetlen nagy felületű helyen tudnám elképzelni, az pedig a reklámfelületek, esetleg kirakatüvegek.
A Win8 meg jó. Múlt héten raktam fel anyámnak is, kb két nap múlva mikor ránéztem hogy boldogul, már úgy használta mint egy profi és elmondása szerint jobban tetszik neki mint az "előző fajta" (win7).