"De ha jól sejtem, telefon van nálad. Szóval van egy telefonod, illetve van egy tableted, melyek funckióinak túlnyomó része átfedi egymást, azaz ugyanazt tudod csinálni a tableten, mint a telefonodon, csak épp nagyobb méretben, azaz a tablet pusztán egy kényelmi eszköz."
Azért ez így NEM TELJESEN igaz, de az a része igen, hogy nagy része kényelmi. Eleve a tablet maga egy kényelmi eszköz.
"A tudása kihasználásának pedig csak egy jóval kisebb részét jelenti az, amikor a méret tényleg számít, azaz videót nézel rajta vagy könyvet olvasol, mert ezeket a telefonhoz képest optimálisabban tudod használni."
Így van, azaz egész pontosan telefonon eszembe sem jutna videót nézni vagy könyvet olvasni.
"Szóval van nálad két eszköz, amely két halmaz metszete ugyanakkora, ha nem nagyobb, mint a két hamaz differenciája. Ehhez képest nálam van két eszköz (mobil és ebook reader), melyek különböző, egymással nem átfedő funkciókat valósítanak meg. Ja, és besacolva, hogy a telefonjaink ugyanakkorák, mekkora is a te tableted az én Kindle-emhez viszonyítva? (A töltés gyakoriságát csak azért nem vetem fel, mert úriember vagyok.)"
10" tabletem van mégpedig tudatos választás miatt. A 7" tabletek nekem túl kicsik, nem adják azt a pluszt a telefonomhoz képest (no én pl ebben az esetben gondolnám azt, hogy felesleges cucc). Amit nem értek, nálam a telefon könyv olvasás ipad könyvolvasás fedi egymást, nálad meg nem fedi a telefon könyv olvasás kindle könyvolvasás egymást? (Azért remélem sejted, hogy nem videózásra és könyvolvasásra használom kizárólag a tabletet). Az akksi időről meg ebben az esetben felesleges beszélni. Ipad bírja folyamatos használattal 10-12 órát (ha csak könyvet olvasnék akkor valószínűleg többet), azaz ez azt jelenti, hogy praktikusan 2-4 naponta töltöm. Azaz teljesen mindegy mert a minimális teljesítési időt (1nap) tökéletesen kielégíti innentől meg már mindegy mennyit bír.
"U.i.: Amelyik újság x00 megás PDF-ben jelenik meg, hogy aztán azt egy mobil eszközön nézegessék, az valahol a lúzerság teteje a kiadó részéről, mert akkor már csinálhatnának rá külön alkalmazást, mely az interaktivitás sokkal magasabb szintjét jelentené."
Van ilyen is és olyan is. Ettől még van rengeteg olyan pdf. Csodálom, hogy ti nem szoktatok ilyenekkel találkozni ha más nem akkor a warez oldalak is tele vannak ilyenekkel.