• NEXUS6
    #54
    "Értelek, de néhány dolog, ami miatt kell az atomi szintű szimuláció: elektroncső, tranzisztor, kémiai folyamatok, atombomba, atomreaktor. Mondhatod, hogy jó, de ezeket modellezük felűről, aztán, majd a részecske gyorsítóban meg szimuláljuk atomi szinten. Csak hogy egy elektroncső is egy részecske gyorsító. Ad kettő jó szórakozást hozzá, hogy le programozd, azt ami felismeri mikor kell lemenni subatomi szintre és mikor lehet a makrovilág szimulációjával eljátszani."

    Van egy érdekes jelenség. Többé kevésbé tudományosan is vizsgálták és valami morphikus-mező elmélet néven fut. A lényeg, hogy amikor valaki valamit először csinál, alkot az elég nehéz. De minnél többen csinálnak valamit és legyen szó akármiről, egy viselkedésről, egy tárgy működéséről, stb annál könnyebben megy.
    Ez is lehet egy hiba a mátrixban, nem szimulálják elég precízen, nem vesznek figyelembe minden paramétert, csak lemásolnak egy dolgot. A másokáltal felvetett példákra reagálva, honnan tudod, hogy a dobozban van valami, amíg nem nyitod ki a rádiót!:D


    "Amíg nem látok magam paranormális jelenséget addig az összeset férre magyarázásnak/csalásnak tudom be,. Ha meg látom, akkor csak javulnak a valószínűségek, hogy nem csalás/férremagyarázás."
    Szerintem már láttál, csak éppen racionalizáltad, azt hitted van rá tudományos magyarázat, mert te a tudományban HISZEL, pedig lehet, hogy nem volt egyetlen tudós soha sem, aki az adott jelenséget valaha is vizsgálta volna!

    "Amúgy a pszichológiai aspektusa érdekes inkább: az emberek többsége mindig is képes volt bár mekkora nép hülyítést elfogadni, ami csökkentette a jelenlegi nyomurúsággal teli életének a jelentőségét vagy magyarázatot adott arra, hogy miért kell úgy élnie, ahogyan most él."
    Az élet tényleg fáj, az embernek meg kell szoknia (Utánunk a tűzözön). Azonban ahogy mondani szokták még: a lövészárkokban nincs ateista. A tudományban való HIT is egy kellemes kis langyos pocsoja. A technológia majd mindent megold, a jövőben unokáim majd boldogabbak lesznek, a betegségek eltünnek, kolbászból lesz a kerítés, és mindenkinek ötöse lesz a lottón.... A tudomány valójában egy pozitív jövőben való hit, kiegészítve azzal a másik hittel, hogy az ember nyilvánvalóan korlátozott racionális, logikai, felfogó és emlékező képessége ellenére képes lesz megérteni végsősoron egy gyakorlatilag végtelen univerzumot.
    Balgaság, mitöbb erős beképzeltség. Az ember ugyanis meg fog halni, és 30 éves korában kezd rájönni, hogy már mennyi mindent elfelejtett abból a kevésből is, amit addig tudott, vagy tudni vélt.

    "Amúgy ez a számítógépes szimulációban élünk az egyik legveszélyesebb dolog az életbiztonság szempontjából: ugyan is aki ezt elhiszi, mentesül minden nemű felelőség alol: bár mit tehet hiszen egy számítógépes szimuláció csak, még ha halálra kínozzák is érte, nem kell aggódnia, hiszen ő is csak része a szimulációnak."
    Nem hiszem, nem feltétlenül. Pl. Buddhizmus karma elméle ugyan megszabadít a haláltól való félelemtől, de a tetteink feletti felelősségvállalástól nem. Mindenki átéli azt a gyötrelmet, amíg az életben önmagára, mint felnőtt emberre talál. Több évig csak pisis gügyügő, bár viszonylag boldog robotocska, aztán egy szadista állat, aki mindenkit el akar pusztítani, szétszedni ami nála kisebb. Áztán mire kezdene kicsit észheztérni, jön a kamaszkor és minden gondolatát az foglalja le, hogy mindet és mindenkit megbaxon, illetve minden piát megigyon, minden füvet izé, lekaszáljon, ez is letart viszonylag hosszú ideig, amíg végre olyan állapotba kerül, hogy bíróság elött is beszámíthatónak minősítik.
    Nos a buddhizmus szerint minden egyes meggondolatlan lépéseddel azt kockáztatod, hogy ezt a hercehurcát újra végigéld. Ami gyerekként még jó ötletnek is tűnik, de felnőttként már erősen elgondolkodik ezen az ember.
    ;DDD