• A1274815
    #51
    "Programozó vagy.. Azt mondod magadban, te mindent tudsz a programozásról és létrehozol egy virtuális világot.. Hogy kezded el? Legyen: random anyagösszetétel.. egy-két támpont: legyen egy állandó érték, pl. gravitáció, aminek ez és ez a jellemzői.. Fusson le a program mondjuk X idő alatt vagy menjen ameddig él a gépem :D jó sok sort pazarolsz, hogy minden meglegyen.. futtatod.. hopsz NAGY BUMM, létrejönnek a csillagok, bolygók, stb. Hoppá egyik random bolygódon, ahol sok minden van, létrehozunk egy alap életet, mondjuk ami ellátja magát (tudod, hogy neked is erre van szükséged, hogy élj). az anyagokat úgy ruházod fel tulajdonságokkal, hogy működjön a rendszer.. kitalálsz rá egy szerkezetet és random-ba állítod.. Közben változik minden, mert random dolgokat hagytál bent.. Írkálod a patche-ket, folyamatosan fejleszted és egyszer csak kialakítottál egy teljesen kusza, de nyomokban még is rendszerezett programot.. hoppá, felfedezed, evolúció csúcsán egy hasonló lény, mint te, csak még nem elég okos.. fú.. még a végén rájön, hogy valami nem kóser, mert ugye fejlődik!!! kapkodva kitalálod írjunk hozzá egy végtelen ciklust, hogy sose tudja meg, hogy ő egy program.. A végtelen ciklus a következő: bontsuk le az anyagokat végtelen töredékekre, hogy mindig kutassa, hogy mi az abszolút méret.. mi a legkisebb darabja a világnak és mi a legnagyobb mérete a világnak.. beállítod: végtelen."

    Nem állítottam, hogy mindent tudok a programozásból, hanem azt, hogy meg vannak a korlátok, hogy mit milyen nehéz és adódik a kérdés, hogy vajon érdemes-e annyira elbíbelődni. Arra montam, hogy a szoftvernek abban az esetben, fel kell ismernie, mikor csinálok valami olyat, ahol le kell mennie quantum szintű szimulációra. Ráadásul meg kell különböztetnie a CRT-t vagy egy elektroncsövet egy részecske gyorsítótól.

    Az már megint más kérdés, amit Munkás forumtársunk mondott. Annak komolyabb alapja van, bár akad abban is egy dolog, hogy akkor minek rakjunk bele betegségeket, hiszen semmivel sem lesz hihetőbb egy olyan világ, amelyikben léteznek. Azért hisszük, hogy a betegség hihetőbbé teszi, mert találkoztunk vele, de ha soha sem találkoztunk volna vele, akkor a betegség lenne éppen a hihetetlen számunkra. Viszont szigorúan programozói szemmel egy felesleges nagy munka. A másik dolog, hogy mi az ami kizárja, hogy maga a szemlélő nem NPC maga is. Ha meg az, mi a különbség? Illetve ebben az esetben közel jóval több mint 6 milliárd kidolgozott NPC-ét kell futtatod. Ami megint csak nem kis feladat. De ez még így is jóval hihetőbb, mint a teljes quantum szintű Föld/Naprendszer szimuláció.