• A1274815
    #31
    Értelek, de néhány dolog, ami miatt kell az atomi szintű szimuláció: elektroncső, tranzisztor, kémiai folyamatok, atombomba, atomreaktor. Mondhatod, hogy jó, de ezeket modellezük felűről, aztán, majd a részecske gyorsítóban meg szimuláljuk atomi szinten. Csak hogy egy elektroncső is egy részecske gyorsító. Ad kettő jó szórakozást hozzá, hogy le programozd, azt ami felismeri mikor kell lemenni subatomi szintre és mikor lehet a makrovilág szimulációjával eljátszani.

    "Aztán a számtek háttér lehet analog, vagy qvantumszámítógép, vagy akár a különböző technológiák keveréke."

    Ha quantum számítógép akkor az akkora, mint a világ és a szerkezete is olyan, vagyis nincs értelme szimulációról beszélni.

    "És végül, ha meg ha az ember valóban tetten akarja érni a Mátrix hibáit, akkor ezt nem fizikai laborban, hanem a csodákban, paranormális jelenségekben, ilyesmiben érheti utol inkább."

    Amíg nem látok magam paranormális jelenséget addig az összeset férre magyarázásnak/csalásnak tudom be,. Ha meg látom, akkor csak javulnak a valószínűségek, hogy nem csalás/férremagyarázás.

    Amúgy a pszichológiai aspektusa érdekes inkább: az emberek többsége mindig is képes volt bár mekkora nép hülyítést elfogadni, ami csökkentette a jelenlegi nyomurúsággal teli életének a jelentőségét vagy magyarázatot adott arra, hogy miért kell úgy élnie, ahogyan most él.

    Amúgy ez a számítógépes szimulációban élünk az egyik legveszélyesebb dolog az életbiztonság szempontjából: ugyan is aki ezt elhiszi, mentesül minden nemű felelőség alol: bár mit tehet hiszen egy számítógépes szimuláció csak, még ha halálra kínozzák is érte, nem kell aggódnia, hiszen ő is csak része a szimulációnak.