• NEXUS6
    #24
    A szimulációnak az a lényege, hogy nem kell mindent folyamatosan leképezni. A szabályok, természeti törvények úgy is értelmezhetők, mint tömörítési, "textura generálási" algoritmusok. Akkor generálja le a rendszer, amikor a megfigyelő számára fontos. Így gyakorlatilag nem kell gyak végtelen mennyiségű adatot tárolni.
    A világ csak akkor jelenik meg olyan formába, ahogy ismerjük, amikor rá nézünk!

    Vesd össze még a hullámfüggvény "összeomlásával" a makrovilág jelenségei, a megfigyelés esetén.

    Aztán ki tudja mi az az informatikai technológia, mai mögötte van. Lehet digitális számítógép, szerintem nem valószínű. Ekkor a kerekítések miatt (mert nem tud végtelen számjegyből álló számokkal számolni ezért kerekít) lehet találkozni bizonyos vajta zajjal, műtermékkel. Bár kikuszöbölhető, hogy bizonyos határokon túl nincs szükség a a finomításra, egy új világ, új fizikai szint következik. Ami bizonyos szempontból, így is van. A kvantumok bevezetése gyakorlatilag a világegyetem egyfajta kvantáltságát, digitalizálását, szemcsézetségét jelenti.

    Aztán a számtek háttér lehet analog, vagy qvantumszámítógép, vagy akár a különböző technológiák keveréke.

    És végül, ha meg ha az ember valóban tetten akarja érni a Mátrix hibáit, akkor ezt nem fizikai laborban, hanem a csodákban, paranormális jelenségekben, ilyesmiben érheti utol inkább. Persze ezeket a tudomány nagyjából tagadja.