• zord01
    Szvsz nagy hiba volt az MS-től megpróbálni összemosni a két oprendszert. Sokkal jobban differenciálni kellett volna. Emiatt most szívnak az asztali felhasználók is (én kipróbáltam a W8-at asztali gépen, szörnyű lett, viccen kívül), ugyanakkor tablet fronton is harmat gyengék. Surface RT Ipad áron megy, oszt jóval gyengébb. (retina? wtf, jó nektek a 1366*768, meg a tárhely felét leszívó OS). Ugyanakkor semmivel sem jobban használható. Mindkettő pötyögésre, szórakozásra elég, semmi többre. Tehát itt elvész a Windows előnye.
    Az meg, hogy x86-os cuccok nem mennek rajta, igazából nem is predesztinálja a Windows névere.
    Sokkal jobban járt volna az MS, ha élesen elválasztja a tablet OS-t az asztalitól, és csak a kis erőforrás igényű dolgok kompatibilitását oldja meg. (pl.: word). Apple csinálja jól. Ahelyett, hogy görcsösen próbálna egybe gyúrni mindent, inkább arra fekszik rá, hogy minden platformon maximális felhasználói élményt nyújtson, mind a GUI-t, mind a sebességet, amblok cuzzammen a felhasználói élményt figyelembe véve.

Az MS-nek így nem jósolok túl nagy sikert. Én nagyon vártam a W8, WP8, RT triót, és azt érték el, hogy most se WP8 nem kell, se RT, de még az asztali OS-t is szétcseszték, úgyhogy ezt a generációt én át is ugrom. JUMP!

Egyetlen esélyük van, ha belátható időn belül össze tudják boronálni a 3 platformot, ÉS emellé ki tudnak szülni egy VONZÓ kinézetű (no meg persze gördülékeny, és HASZNÁLHATÓ) felhasználó felületet.