"az érintésre optimalizált felület már rövid távon ínhüvely gyulladást okoz, ha mindent az egérrel kell megcsinálni. Jó példa erre egy program bezárása. Megfogod az ablak tetejét, és dinamikusan lefele húzod. Ha elsőre nem csukódik be 3x-ra már nem vicces."
Ezek gondolom metro alkalmazások, azok tényleg használhatatlanok. Kb. 20 másodperc beklikkelni őket és kitörölni... :D A rendes asztali felületet kell használni. Aminek van metrós meg sima alkalmazása, ott kitörlöd a metróst, és hozzáadod a rendes indítót. Am altf4 egyből bezárja.
"hol a start gomb, hol a control panel, hol a restart/shutdown, hol a device manager? Konkrétan hülyének érzed magad, mindegy hogy hány éve használtál előtte Windowst. Kezd unalmas lenni egy idő után, hogy mindenre rá kell googlizni."
Vezérlőpultot, eszközkezelőt a start képernyőre bárhol elhelyezed. Elkezded beírni a nevét, hogy vez... , jobbklikk a vezérlőpultra, rögzítés a kezdőképernyőn -> elhelyezed. Én az asztal ikonjához tettem, így.
A leállítást azt én is nehezen találtam meg eleinte, nem értem miért került a beállításokba. :D