• Balumann
    #60
    "El ne kábíts már, hogy kényelmes folyamatosan előre nyúlkálni a monitoromhoz!! Egy tábla PC-nél ez sima ügy, de egy asztali gépnél, vagy esetleg laptopnál, mindenképpen hátrány!"

    Nem mondtam ilyet. Asztali géphez eszembe nem jutna érintőkijelzőt venni, én nem is hallottam még, hogy valaki is ilyesmit tervezni, sem fórumban, sem személyesen. Laptopnál már el tudom képzelni, touchpadot+billentyűzetet szépen kiegészítené szerintem, ahhoz úgyis elég közel ülsz általában.
    Viszont én pont azt mondom, hogy egérrel is nagyon kényelmes. Én már használom egy ideje, eleinte nekem is szokatlan volt, azóta már nagyon megszoktam a használatát. Be kell rendezni saját igények szerint, kitörölni ami nem kell (jobbklikk a tapétákra, aztán eltávolítás a kezdőképernyőről), és nagyon gyorsan meg lehet találni bármit, egérrel szinte csak rá kell gondolni és el is indul ^^ (és én még jól bánok az egérrel is a sok fps játékoknak köszönhetően).

    "A másik: Ugye nem egészséges, hogy 15-17-19-21 coll-os monitorhoz olyan közel ülünk, hogy elérjük a kezünkkel. A szemünknek biztos nem tesz jót!! És még össze is kenem a monitort......."

    A szemnek az nem tesz jót, ha sokáig egy távolságra fókuszálsz és elfelejtesz pislogni. Lényegtelen milyen távolságra vagy a kijelzőtől.

    "Tudom, hogy átalakítható, de ti megbíznátok egy olyan pl: autóban, amit meg kell bütykölni újonnan ahhoz, hogy számodra tökéletesen működjön?"

    Nem kell semmit sem bütykölni rajta.

    "És, de! A Metro felület pont egy kényszer arra, hogy érintőképernyős LCD-t vegyél!!A maximalisták tudnának erről mit mondani."

    Nyilván a Microsoft ebben látja most a piaci lehetőségeket, de nem érzem egyáltalán, hogy ez bármiféle kényszer lenne. Mint említettem - és tapasztalom, a metro nagyon jól használható mindennel, nincs hátránya, csak előnye a régi start menüvel szemben, hamar meg is lehet szokni... eleinte persze keresgélni kell mindent.

    "Elég annyi, hogy lehet akármilyen erős géped, ha nem érintőképernyőd van, akkor nem kapsz max. pontot az élményindexre! Sajnos, sokan csak erre tudnak elélvezni!!"

    Nem tudom ezt honnan veszed, az élményindexnél a processzor, ram, vga, játékra vga és merevlemez vagy figyelembevéve. Akiknek max pont körüli élményindexe van, az meg pont magasról szarik az érintőképernyőre, az úgyis játékra vagy munkára használja. Érintőképernyő csak tartalomfogyasztásra (olvasgatás, filmnézés, facebookozás, stb.) használható jól, az is inkább csak hordozható eszközöknél.