"Tulajdonképpen a Metro felület egy kényszer arra hogy nekem érintőképernyős lcd -t kéne vennem, és egy méterről nyújtózkodva irányítani a gépet. Lássuk be hogy ez a helyzet, a hagyományos PC esetében már egyből életképtelen, laptopnál még csak-csak kipróbálom mert még fűt a kíváncsiság, rá egy-két hónapra meg majd megy az userek közt a sóválygás hogy hát ez még se annyira jó."
Egyáltalán nem kényszer, hogy érintőképernyős eszközt vegyél, egérrel is sokkal kényelmesebb a metro felület, ha megszokod, elrendezed igényeid szerint. Annak, aki nem bánik olyan jól az egérrel, vagy touchpadot, vagy egyéb érdekesebb eszközt használ, annak pláne. Legtöbben a start menüt is csak arra használják, hogy megnyissák a saját gépet, dokumentumok könyvtárat, vezérlőpultot, vagy keresőből indítsanak alkalmazásokat, ez egyáltalán nem lett összetettebb feladat.
Eleinte én is nehezen szoktam meg, nekem ráadásul baloldalt van a tálca (szélessávú képernyőn én azt szoktam meg), és felül volt a start menü gombja, most bal lentre kell kattintani, de már megszoktam.
Nincs hátránya a régi start menühöz képest, csak előnye, mégha egérrel használod is. Természetesen szíve joga mindenkinek ragaszkodni ahhoz, amit megszokott, nem kényszerít senki sem a váltásra egyelőre, bár más előnye is van azért Windows 7-el szemben.