Szerintem, te vagy az, aki beégett csúnyán, de tovább vergődik...
ÉS trollkodik. ;o)
Nem teljesen világos még, de nagyon gyanús, hogy teljesen hülye vagy, hiszen ezt kértem: "ne keverd a költői szabadságot a nyelvtannal"
Ez milyen olvasatban eredményezi ezt: "Akkor te azt mondod, hogy Jozsef Attila nem tudott helyesen magyarul"?
Iszonyatos, hogy mennyire inkorrekt tudsz lenni...
Na, menjünk tovább: straw man...
Kerestem neked egy magyar leírást, mert rád fér, hiszen bár állandóan angolul trollkodsz, kurvára nem is érted azokat sem, amiket magad citálsz ide, így azt se veszed észre, ha mást vádolsz vele, miközben te teszed...
"Angolul „straw man”, magyarul szalmabáb érvelésnek nevezzük, amikor nem a másik fél álláspontját cáfoljuk meg, hanem annak egy szándékosan elbutított, eltorzított változatát, amit sokkal nehezebb megvédeni. Eközben persze azt a látszatot próbáljuk kelteni, hogy az eredeti érvet cáfoltuk meg. Talán ez a hiba fordul elő leggyakrabban a hétköznapokban és ezt lehet a legkönnyebben észrevenni."
Ezt írtad: "Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy az egesz egy hatalmas strawmannel indult, nevezetesen, hogy Androidra nincsenek 'profi' alkalmazasok, holott ezt senki sem vitatta"
Az igazság pedig, hogy senki nem mondta, hogy valaki is olyat mondott volna, hogy nincsenek profi progik. Itt ferdítesz, a straw man fogalmát kimerítve és innen indult a flame, mert elindítottátok.
Kérdés: ha linkelem a #16 -ost, miért nem veszed a fáradságot és olvasod el?
Hagyd abba a magad égetését, mert unalmas már.
Nézzük, mivel égeted magad:
- belém kötsz a most említett módon
- eltereled a szót, hogy trollkodhass
- játszod a tapasztaltat, de akkora ostobaságot írsz, hogy az fájdalmas
- ezek után még neked áll feljebb, ha leugatnak
- követeled a saját ostobaságod megmagyarázását, ahelyett, hogy utánanéznél
- az sem tetszik, ha megkérlek, használj ékezetet és ne bántsd a magyar nyelvet
- straw man-t kiáltasz, holott te követted el
- azt kegyesen folyton figyelmen kívül hagyod, hagyjátok persze, amikor a Három Troll Király (néha több, mielőtt rám szóltok, ;o) ) a nagy kapkodásban egymás szavát üti, ami aztán még mulatságosabb.
Hát, gratulálok, ennél nehéz mélyebbre süllyedni, de valószínűleg még megkísérled...
Ha meg egyedül nem megy, akkor jön a segítség, várhatóan...
A mondatkezdésre vonatkozóan egyelőre nem találtam valóban a szabályt, így egy fórumon talált hozzászólást tudok idézni, kb. ennyi a véleményem nekem is:
"Nekünk ezt tanították, már alsóban.:) Nincs mindegyik szónál külön szabály, egy szabályban foglalják ezt össze.
„11. Mondatkezdés
Milyen szavakkal nem kezdünk mondatot?
És, de, vagy, mert, így szavakkal nem kezdünk mondatot.
Bizonyos esetekben kivételt képezhetnek a párbeszédekben elhangzó mondatok.”
A neten sajnos egyfolytában azt dobja ki, hogy ha háttal nem kezdünk mondatot, akkor, hogy kezdjük azt, hogy háttal nem kezdünk mondatot.-.-" Azaz a nyelvtanból is viccet csinálnak.
Ennek ellenére nekem két nyelvtan tanárom is így tanította, és ez a könyvünkben is le volt írva annak idején.
Igaz, hogy ma már az újságírók és a költők sem foglalkoznak ezzel, oda is írtam, hogy a szabály ellenére sokan írnak így. Ettől függetlenül nem egy olyan szabály van, amit a hétköznapokban senki sem tart be, még a legműveltebbek is megfeledkeznek róla. Mégis, amikor keresztanyukám csinálta a disszertációját, minden egyes ilyen apróságot figyelembe kellett vennie. "
Egy biztos, ahogyan te írsz, az nem méltó egy büszke magyarhoz.
Ezen el is gondolkoztam: tehát, neked szabad ;o)