• Roli
    Egy hónapja használom a Win8-at. Nem voltam oda az új grafikus felületért, egy ismerősnél próbáltam, elég macarásnak tűnt. Volt egy Windows8 fejlesztő nap az egyetemen, akkorra ráfrissítettem a Win7-re, majd ha ráérek felrakom tisztán. Minden program megmaradt, driver gond volt a 5 éves laptopon, de végül a Vista driver megfelelőnek bizonyult.

Nem gondoltam, hogy a laptopom valaha gyorsabban fog működni, mint XP-vel pedig nem egy mai eresztés... Nagyon jó használni. A Kezdőképernyőn szépen elrendezgettem az ikonokat, teljesen transzparens a használata, sokkal kényelmesebb, mint a Start menü. Ha olyan valami kell, ami az indexelt mappákban van, csak elkezdem gépelni a Kezdőképernyőn, már jön is a kereső a találatokkal.

Persze meg kellett szokni az új kezelést, a jobb és a bal sarok mire jó, de 1-2 óra múlva már természetes mozdulattal ment minden. Pörög a rendszer, kellemes a sebessége.

Egyetlen kellemetlenségem van vele kapcsoaltban. A VT-X-et nem ismerte fel a prociban (fórumokon olvastam, hogy többeknek nem megy) várom a frissítést, mert a virtuális gép így nagyon lassú. Azonban virtuális gép futása mellett is jó a rendszer válaszideje.