• NEXUS6
    "Ertsd mar meg, hogy meg most is no a forgalma! q2q es y2y is novekszik! Desktop csokken, viszont a notebook az joval jobban nott. Mar mashol is elmondtam neked, ez a regota vart termekfrissitessel is magyarazhato, ahol tobb uj modellt is bejelentettek. Egyszeruen sokan kivartak a vasarlassal az egy honappal ezelotti keynote-ig."
    Höhöhö. Kezdesz pszichológiai eset lenni, no offence, ténymegállapítás.
    Beidézhetem a kérdésemet újra?
    "Had pontosítsak, mert látom nem látod, vagy nem akarod látni mire akarok célozni, mindegy nagyjűból, hogy évi 13%, vagy 20% mínusz, mert a trendet folytatva olyan 2-3 éven belül az Apple is elér arra szintrre, hogy nem éri meg neki EGYÁLTALÁN desktop gépek gyártása! Na akkor mi lesz, szerinted?"

Pedig gondolom a desktop vásárlók is nagy márkahűek, de azért anyázni fognak és főleg azért, ha esetleg az Apple szünetelteti ezt a termékvonalat, hogy finoman fogalmazzak. De természetesen ilyen nem lesz.

"A Microsoft sincs ott erdemben. A programjai kalozmasolatai vannak ott. Nem lattad, hogy Hollandiaban tobb beveteluk van, mint egesz Kinaban? Szerinted nem cserelne el egesz Kinat egy ujabb Nemetorszagert az MS?"
    Höhöhö. Most tényleg ilyen naiv vagy, vagy csak meg akarsz etetni, hogy nem tudod, hogyan nyúlja le az M$ a piacokat?
    Magyarország 90-es évek, nem csak hogy magán, de cégesfelhasználót is lepkehálóval kell összefogni, ha legális kopit akarsz találni.
    15 évvel később a sw kalózkodást súlyosabban büntetik, mint az emberölést. Ma már egyetlen cég sem követi el azt a hibát, hogy illegális sw-vel dolgozzon. A magánszemélyeknek eladott gépek közül talán 10% lehet, amit OS /gyak windóz/ nélkül adnak.
    Szerinted ez hogy lesz majd Kínában 10-20 év múlva? Vagy legalább is mit remél az M$, hogy hogy lesz. Mert tudod ők hogy gondolkodnak? Nem baj, hogy a júzer kalóz wint, használ, mert inkább ezen szocializálódjon mint a konkurencián!

"Nem lehet az Android ternyeresevel versenyezni az uzleti modellje miatt. Az Apple meg sem probalja, hanem o mas piaci szegmensben mozog. Ezert is jo, hogy nem probal meg olcso telefont adni, mivel ugyis megszivna es csak magat jaratna le."
    Ez így részben igaz. Az Apple tényleg meg sem próbálja, esik is rendesen a piaci részesedése. Azonban nem más piaci szegmensben próbálkozik, ugyan is nincs "más" piaci szegmens! A SGS3 pedig abban a piaci szegmensben amire az Apple koncentrál az egyik legnépszerűbb teló típus jelenleg, az eladásokat nézve.
    Nem értem, hogy miért gondolod, hogy egy olcsó telóval lejáratná magát? Az iPod Shuffle-lel lejáratta magát?

"És TI Apple-hívők azt zsolozmázzátok, hogy minden így van a legnagyobb rendben."
    Ezt hol mondtam? Ezt szerintem csak te kepzeled be magadnak. En annyit mondtam, hogy pillanatnyilag az Apple helyzete irigylesremelto es egyhamar nem kene temetni."
    AHA. Szerintem én hülye vagyok, vagy csak irtó gyenge a szövegértésem!

"Ez igy van. Hanyszor irtam mar le, hogy a diverzifikaciora szukseg van? En azt sem szeretnem, ha az Apple erne el 90%+-ot."
    Jé, valamiben egyetértünk. Csak ha azt írom le, hogy az Apple ugyan olyan cég, mint bármelyik, pl akár a Samu, akkor kapok az arcomra.