• NEXUS6
    "Node milyen funkciókkal? Előre lesz rá telepítve valami és nem mennek rajta az appstore szoftverek? Kicsit konkrétabban mert én nagyon nem látom. Az egyetlen olcsósítás a roszabb hardver ahhoz meg elég lenne a régit gyártásban tartani."

- Amivel nagyban tud spórolni ő is az a hw. Gyengébb SoC, gyengébb display, gyengébb kamera, kevesebb memória, esetleg GPS kihagyása. ahogy írod, kb az előző generáció újra kiadása, csak ahol lehet újab technológiájú összetevőre cserélni.

"Nem hát de én nem is írtam ilyet, hanem a te gyártósor átállításoddal kapcsolatban írtam. Az pedig ennyi. Mármint, hogy egy meglévő termékbe (mondjuk iphone5) holnaptól ne xy cég ZX482452B chipjét szereljék hanem zk cég KK4565C chipjét. A tervek készen vannak - azzal valószínűleg tovább szüttyögtek mint a soron átállítani, hogy melyik forrasztási láb hova kerül ezután. ÉÉÉS itt megint nincs különbség mert ha saját gyárad van az AKKOR IS PONTOSAN UGYANANNYI IDŐ MINT BÉRGYÁRTÁS ESETÉN. NINCS KÜLÖNBSÉG! Ebben mit nem lehet érteni?"

- Balabalaba! Az előbbinek megfelelő új termékről beszéltünk, hogy a Samu miért tudja az előző generáció csúcstermékét az újgenerációban, pl egy középkategóriás termékként kiadni:
    "Mert VAN gyártókapacitása, és bármikor megtudja változtatni üzemi szinten, hogy az elektronika pl más alaplapra kerül, hogy beférjen az olcsóbb, jóárasított dobozba. " - ez voltam én!

"Ehhez nem kell gyártókapacitás. Ha holnap én felhívom a kínai gyárat ahol most is gyártatok, hogy srácok átküldök egy módosított tervet, jövő héttől arra kell átállni akkor át lesz állva. Hagyd már ezt a saját gyárral kell rendelkezni baromságot ez egyáltalán nincs így. Világ legnagyobb cégeinek sincsenek saját gyárai akkor miért csak az applenek okoz ez problémát. (Ráadásul nyiltan kifejtették már anno, hogy miért építették le a saját gyárat - meg is nőtt a profitjuk)" - ez voltál te!
    Szal itt nem egyetlen csipről beszéltem, hanem az alaplapról, és az egész készülékházról, és te sem!
    NOS ÉDESKE....?

"Hahhááá. Én szó szerint GYÁRTATOK, KÍNÁBAN, MA! Nem teoretikusan mondom, hanem napi pontos információkkal rendelkezem a téren!"
    - Hát ez szuper. Nem kérdezem mit, mert lehet hogy üzleti titok. de azt leírhatod, hogy milyen összetettségű termék, és mennyire űberforradalmi a piacon már meglevő termékekhez képest?

"Miért ez az értetlenkedés! Nézd már meg mit írtál és én ezt mire válaszoltam! Nem azt írtad, hogy holnaptól egy új terméket kell gyártani ahol minden egyes dolognak meg kell találni a folyamatát, új gépsorok kellenek vagy legalábbis nagy mértékű átszerelés és beruházás szükséges. NEM ERRŐL BESZÉLTÜNK. Nekem van kész termékem aminek a gyártásba kerülése 3 hónapot és rohadt sok szervezést igényelt. De pl nyáron változtattunk kicsit rajta úgymond elkészült a V2 ami jobb mint az elődje. Erre kérlek szépen 3 vagy 4 nap alatt átálltak kínában. ERRŐL BESZÉLTÜNK az előző hozzászólásodban!"
    - Márpedig én erről beszélek, új termékről, nem tudom te hogyan tértél el ettől egyszercsak egy pillanat alatt? Hogy a faxomban van ez nálad?

"Nem oldod meg gyorsabban és nem lesz alacsonyabb a költséged sem."
    - De.
    (Ez jó válasz nem? Ti szoktatok ilyet :DDD)

"Ne játszuk már ezt a kinekafasza nagyobb játékot. Az Apple 1-2 évente kiad egy új teló generációt, generációnként 1 az az egy telóval, a samu meg lassan kevesebb mint 1 évente ad ki új generációt, teljes termékpalettával, a gyerekfontól, a majdnemtáblagép nótig."
    "És ettől lesz faszagyerek? Mert, hogy az egész kinekafasza nagyobb játékot te hoztad fel, most meg már nem akarod játszani?"
    - Nem ettől lesz faszagyerek, hanem ettől nő a telók piacán a piaci részesedése, mert minden piaci szegmenst mepróbál lefedni. Ha elterjednek a saját telói közötti fícsörök, akko egy idő után drágább telót sem lesz érdemes mást venni, mint Samut, mert apuci az ájfonjából kimarad pl az adatszinkronizálásból, amikor a bölcsis gyerektől a nagyiig mindenki ben van. És sajna ha ez lényeges szempont, akkor apuci fog egy drágább samut venni és lecseréli az ájfonját, vagy is az Apple a saját piaci szegmenséből is kiszorul idővel!
    ÉÉÉÉRTED!?

"Az Apple jelenleg ezt nem lenne képes megtenni!"
    És ami még fontosabb NEM IS AKARJA! MEGTENNI!"
    Oppá, csak nem valami belsős emberrel van dolgunk!?

"Az, hogy miért jó az önálló gyártókapacitás, azt fejtegettem előbb. A nagyobb gyártókapacitás meg több embert jelent."
    Így van, bár előnyt még nem mondtál, a több ember több gondod, több kiadást jelent."
    Minek után itt még nem terjedt el a full robotizálás ez így van.
    Ezexerint az Apple jobban szereti a pénzt mint az embereket, és inkább bebukja az egészet hosszútávon, de amúgy is itt a világvége, nem igaz?
    :D