• narumon
    "Furcsa, mert szerintem nem igaz. De egy linket hozz és kiderül."

Igazából nem nagyon kell link beírod, hogy iphone touchscreen és nagyjából mindenhol kiemelik - akármelyik technikai cikkben -, hogy olyan precíz érintésvezérlés soha nem létezett azelőtt. (Egyébként ez volt a kulcs és nem az üres marketing ahogy Vol Jin állítja). By the Way az egész úgy kezdődött, hogy az apple megvett egy "kis" céget aki az érintő kijelzők egyik vezető tervezője és gyártója volt ( a nevére nem emlékszem de múltkor NEXUS-nak kikerestem), mert ugye Jobs vágya az volt, hogy olyan legyen az iphone amilyen lett (pedig a mérnökök ugye azt mondták neki hogy lehetetlen ilyen érintő kijelzőt gyártani).
    Szóval megvette ezt a céget (a cég koponyái még ma is az apple-nél dolgoznak - bár biztos csak kávéznak mert ugye szerintetek ott fejlesztés meg innováció nem folyik), és az ott felhalmozott tudást fejlesztették tovább.

Most szörnyű de angolul kell idéznem mert nekem sincs kedvem fordítgatni bár látom mit kapott itt valamelyikünk érte:

The Apple iPhone is different -- many of the elements of its multi-touch user interface require you to touch multiple points on the screen simultaneously. The iPhone's touch screen is able to respond to both touch points and their movements simultaneously. stb stb

Ma már a konkurenciáé is ilyen és pontos meg stb. De azért azzal te is tisztában vagy, hogy amikor az első iphone kijött akkor a kapacitív képernyők még nem nagyon voltak divatban és amit lehetett kapni az se volt túl pontos. (a vicces egyébként, hogy akkor minden apple hater azt magyarázta, hogy a kapacitív szar a rezisztív sokkal királyabb - oszt nézd meg hova jutottunk)