• shownomarcy
    #56
    Én használok mondjuk: Traders little helpert, sony vegast, Goldwave-t. És még kellett egy Cd Wave Editor, mert kiderül, hogy hú az nem is ugyanúgy vágja a wav-ot, mint a sony vegas! Nem vagyok IT guru, nem értek hozzá, nem érdekel, hogy milyen op rsz fut, a lényeg, hogy amit szeretnék használni programok, menjenek. Azért nem csak netezésből meg excelezésből áll a világ, még ha a munkahelyen csak ennyi is az, ami kell. Ok, lehet, hogy rossz, hogy win-en kezdtem, de x db program használatát nem kezdeném újra, ill nem is tudom, hogy mindenre van-e alternatíva linuxra.

    Munkára viszont mehetne a linux: a mi esetünkben (közszféra) tényleg csak annyi kéne linux esetén, hogy mindenkit átképezzenek open office-ra. (Akik csináltak supportot elhiszik, hogy egy kevésbé jó képességekkel megáldott átlag(alatti) felhasználó NEM tudja magától megtanulni mi hol van...)Libra-t, Open Office-t itteni gépre már tettem fel, szükség volt rá, de ha az embernek csak annyi ideje van, hogy rutinból dolgozzon és ne keresgélje a gombokat, nem fog átszokni magától.

    Egyébként meg kicsit magasabbról nézve a dolgot, pont ugyanaz a helyzet, mint sok más területen: ha nem értesz valamihez, megveszed azt, amihez már szinte hozzá sem kell nyúlni és magától megy, vagy ha értesz hozzá, meg tudod magadnak "barkácsolni", tudsz rajta spórolni. Ez a helyzet itt is, nem csak egy falipolc esetén :)

    Már OFF de ezt is ide (Samsung, Apple vitát olvastam): IT-ben azt látom, hogy mindenki itt vitatkozik, hogy melyik a jobb. De ezek is csak márkák, mint bármilyen más piac esetében, nem? Nem feltétlenül létezik "jobb"