• Pintyőke
    #45
    Legtöbben csak oprendszerben meg office-ban gondolkoztok. :) A legfontosabbra senki sem gondol? Ügyviteli szoftverek nagy része Windowsra íródott! Átportolni nem egyszerű, hisz nem úgy írták meg. Közintézmények csak pár, az állambácsi által is jóváhagyott szoftvert használhatnak, amiket bizonyos "körök" cégei csinálnak. :) Persze ezek a cégek jó pénzért lepaktáltak a Microsoft -al. Lehetne itt példálózni,hogy mennyi ingyenes hasonló szoftver van. Higgyétek el, ez sajnos nem működne közintézményeknél, hisz speciális igények vannak. Tehát marad a jelenlegi állapot!

    Csak egy érdekesség! Minek egy iratkezelő rendszernek silverlight? :) Persze csak a legújabb verzióval megy, ami linux alatt nem működő képes, hisz esélye nincs a moonlight -nak. ;)

    Mennyivel egyszerűbb lenne kiutálni a PC-ket és vékonyklienseket használni központi szerverrel, melyen telepített linux fut? Vírusirtóból is jóval kevesebbre lenne szükség.

    Azért mellékesen megjegyzem, hogy sokat teszteltük a libreoffice-t és sajnos komolyabb irodai használatra még nem jó, mert vannak vele problémák. Sokszor elszállt még linux alatt is, persze ezek csak akkor jönnek ki, ha kened vágod az office-t és mélyrehatóan használod is. Otthoni célra ill. egyszerű feladatokra tökéletes! OpenOffice már jóval stabilabb, csak hát annak a fejlesztése leállt. :( Még picit várni kell, míg kiforrja magát.