• galocza
    #41
    a játékosok nagyon régóta meghatározó réteg. annak idején nem azért váltottunk 95-re, mert pl a 6-os worddel (win3.1) nem tudtunk már levelet írni (bár én a ketteset jobban szerettem), hanem mert már inkább arra kezdtek el csorogni a játékok. a 9x-xp váltás is emiatt történt (+ a 9x támogatásának megszűnése miatt - pl ez az, ami linuxnál nem lesz).
    most megkaptam tesóm levetett gépét és megint csak azért térek át xp-ről 7-re, mert ha már lesz olyan vas, legyen dx11. van amire nem elég nekem az xp? nincs. akarok felpuffasztott oprszrt? akar a fene. azok miatt a nyüves játékok miatt (pedig olyan marha sokat nem is játszom).
    win8-cal meg erősen vágják maguk alatt a fát, bár nincs kétségem, hogy hamar észbe kapnak és lesz újra megszokott start menüs felület - vagy hivatalos, vagy hack. (vagy már van is?)
    a játékosok már igenis meghatározó réteg (vagy 15-20 éve), amikor bemennek boltba (ha esetleg boltból származik), pistike diktálja milyen oprsz legyen, nem apuka.

    azt meg nem hiszem, hogy sztím mostanában lehúzza a rolót. francnak kell még egy digitális disztribútor. csak origin? windows live? nem veszem meg. így is pár év elmaradásban vagyok játékokkal, semmi nem annyira fontos.
    valve-éknek az lenne a nagy húzása, ha vmi ügyes emulátort pakolnának a sztímbe, a win játékok támogatására. de mivel még arra se képesek, hogy a sztím egy rakás problémáját kiküszöböljék, nem tudom, erre mi az esély. pedig a pénz dől a sztímből, efelől nincs kétségem.
    lehet, a rebesgetett valve konzol erről fog szólni...