• kvp
    #37
    "Az Android-on NEM mennek a desktop Linux programok."

    Csak ha elinditjuk oket. Persze nem art arm-os gepre az arm-os valtozatot felrakni. Eleg sok tisztan linux-os programot irtam mar ami utanna android-on (is) futott.

    "Normális X-Server sincs rá, csak kamu, szinte-semmit-nem-tudó verziók"

    Barmi amin ssh-n keresztul bejon egy tavoli gep desktop-ja mar jo. Te az ablakkezelo rendszer hianyara gondolsz, de az a tenyleges X szervertol fuggetlen. Meg a legbutabb xvfb-n is elmegy minden rendes X-es program, akar egy openoffice is. Onnantol pedig csak meg kell jeleniteni a memoriaban renderelt kepet az android-os kepernyon, az pedig eleg egyszeru feladat. (irtam mar ilyen programot, mukodik)

    "Teljesen saját API-k vannak hozzá, amelyeken keresztül egy Android alkalmazás eléri a hw-t."

    Teljesen sajat api-k is. En pl. szeretem a libstdc-t hasznalni android alatt is, az sprintf-et es az fopen-t nem zavarja, hogy desktop linux vagy android. Gyakorlatilag ezert van font egy tonna linux nativ program a telefonomom. (van benne full qwerty, szoval nem kell virtualis billentyuzettel szivnom) Csak root jog kell hozza, hogy felrakjuk oket, de onnantol mar minden kenyelmes. (kezdoknek: adb shell vagy android desktoprol egy ssh localhost-ra, mindjart ott a nativ linux a kepernyon)

    "Azonban, az Ubuntu for Android még nem elérhető semmilyen gépen."

    En mar raktam fel jopar android-os programot sourceforge-rol is, szoval aminek van nightly build-je es fut rendesen, az nekem mar jo.